Pešić otkrio šta će biti ključ utakmice sa Nemačkom: Ja sam im mnogo više od zlata doneo

Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake timske ekipe,rekao je srpski selektor

09.09.2023. 17:24
  • Podeli:
Svetislav Pešić_Foto Tanjug_Jadranka Ilić-64dd2dfe325c1.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da će u finalu Mundobasketa snage odmeriti dve izuzetno jake timske ekipe i dodao da će u meču Srbije protiv Nemačke ključna biti odbrana.

"Finale dve izuzetno jake timske ekipe"

"Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake timske ekipe koje su dovde stigle jednim timskim odnosom i dobrom atmosferom", rekao je  Pešić na treningu uoči velikog finala Svetskog prvenstva koje je na programu sutra od 14 časova i 40 minuta u Manili. 

Selektor Pešić ističe da je malo ko očekivao da će se Srbija i Nemačka naći u poslednjem meču na turniru i da će igrati za titulu. 

"Verovatno niko do sada nije očekivao, ali mi smo to očekivali, i to je najvažnije. Ja sam očekivao da će Nemačka stići do finala, ne zbog toga što su ostale ekipe slabije nego što su na ovom prvenstvu pokazali najviše. Nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo i to me ne iznenađuje jer dobro poznajem tu ekipu, trenera i igrače. Njihov najveći kvalitet je kontinuitet jer već nekoliko godina igraju zajedno. Napravili su jednu fantastičnu ekipu i očekuje nas jedna zahtevna utakmica", rekao je selektor Orlova Svetislav Pešić, dodavši da nemački tim ne sme da se potceni.

"Ako jedna ekipa pobedi Ameriku gde je vodila od početka do kraja, onda moramo da imamo maksimalan pristup. Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake timske ekipe koje su do ovde stigle jednim timskim odnosom i dobrom atmosferom. Siguran sam da će to biti jedno pravo finale", rekao je on.

Pešić je 1993. godine doneo najveći uspeh nemačkoj košarci, zlato na Evropskom prvenstvu. Selektor Srbije upoznat je sa sistemom tamošnje košarke, trenerom i igračima. 

"Srbija i srpski igrači su dobro praćeni, skauting postoji. Naravno, ja ih bolje poznajem jer sam stalno sa njima, tu sam. Takođe, dobro poznajem i nemačkog trenera i igrače, a koliko je to prednost iz ove perspektive, videćemo. Ja se bavim sad mojim igračima da se što bolje mentalno i taktički pripreme za meč. Biće to velika borba jer je Nemačka borbena ekipa, kod njih nema predaje", rekao je Pešić dodavši da je mnogo doneo tamošnjoj košarci.

"Ključ je u odbrani"

"Ja sam im mnogo više od zlata doneo, i sebi sam doneo jer sam tamo postao pravi trener. Nemačka košarka je meni pomogla mnogo jer sam talenat pretvorio u iskustvo i kvalitet", rekao je Pešić.

On se osvrnuo i na svoje izabranike. 

"Emotivno sam vezan za moju ekipu, Sve se bolje poznajemo kako dani prolaze. Ovi momci imaju potrebu da sarađuju i da imaju od mene očekivanja, tako da idemo u tom pravcu", rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije igraju fantastično odbranu na ovom turniru. Nema sumnje da će se u tom segmentu igre odlučivati. 

"Ključ je pre svega odbrana, i tu nema nikakvih dilema. Pokazali smo da iz odbrane možemo da kreiramo napad i tranziciju. Do sad smo vodeći u smislu poena koje postižemo u tranziciji. Nemamo tu visinu i fiziku koju imaju Nemci jer su na svim pozicijama zaista snažni, ali imamo nešto što nas karakteriše, a to je da imamo kvalitet predviđanja i da dobro čitamo situaciju. To je košarkaška inteligencija, ali inteligencija bez borbenosti i zalaganja ne pomaže", kaže Pešić i dodaje da je došao kraj turnira.

"Poslednja je utakmica, nema više. Igrači se ni do sad nisu žalili. Poslednja utakmica, poslednje veče, dobro spavanje, dobra priprema i to je to", zaključio je Pešić".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()