Petrušev otkrio kako se osećao posle trejda: Bio sam kolateralna šteta u NBA ligi

Barcokas i Olimpijakos su bili puni razumevanja, kaže srpski centar

26.02.2024. 09:55
  • Podeli:
Filip Petrušev-6523a31a09b47.webp Foto: Profimedia

Sve se čeka da Filip Petrušev (23) stasa u igrača visoke klase, s obzirom na to da su, dok je bio mlađi, mnogi prepoznali u njemu veliki potencijal. Prilično mlad zaigrao je Evroligu sa Crvenom zvezdom, pa se otisnuo i u NBA - ispostaviće se prebrzo... Sada kada se vratio u Evropu i našao svoje mesto u Olimpijakosu, osvešćuje se svojih pogrešnih koraka. 

Reprezentativac Srbije je u razgovoru za "Mozzartsport" olakšao dušu. 

"Najteži period mi je bio posle trejda, jer mi je u Filadelfiji bilo super u početku. Odradio sam prvi trening kamp sa njima i u predsezonskim utakmicama sam dobio šansu koju sam vrlo dobro iskoristio. Čak sam se i malo pomerio u rotaciji ispred nekih visokih igrača. Stvarno se fenomenalno radilo i sve je bilo super... A onda se desio taj trejd", osvrnuo se Petrušev.

Nekadašnji centar Zvezde smatra da je u NBA ligi ipak bio kolateralna šteta.

"Bukvalno, nisam imao nikakve veze sa dešavanjima. Sve oko mog trejda imalo je veze sa nekim brojevima i nekim drugim stvarima oko ugovora. Dobio sam pozive od trenera, u trenutku kada nisam znao da ću da budem na trejdu. To je tako u NBA ligi. Kada superzvezde prelaze iz ekipe u ekipu, mnogi postalu kolateralne štete, ako se može tako reći.  Ja sam bio jedna od njih", kaže Petrušev i nastavlja:

“U NBA ligi, kada usred sezone prelazite kao mlad i nedokazan igrač u drugu ekipu, jako je teško nametnuti se. Tokom sezone ne postoje treninzi i baš je nezgodno, ako je ta ekipa popunjena i spremna, kao što je u mom slučaju bilo u Sakramentu, nemate kada da se dokažete i nađete mesto. Onda vas šalju u Razvojnu ligu i tada je sve dosta drugačije postalo za mene, koji sam igrao Evroligu i imao uspeha u istoj. Teško je snaći se u svemu tome, a posebno mesec dana posle trejda“.

Tada je Petrušev došao na raskrsnicu i trebalo je odabrati pravac koji je najbolji za njega u tom trenutku.

"Odlučio sam da se vratim u Evropu. Olimpijakos je odmah reagovao, dogovorili smo se i sjajno su me dočekali. Znali su u kakvom sam stanju. Imali su potpuno razumevanja, što Amerikanci kažu: Take your time.  Dali su mi da uzmem vreme da se vratim u formu. Imao sam dosta treninga sa kondicionim trenerima i stručnim štabom koji mi je pomogao mnogo da se vratim u formu. Naravno, trener Barcokas nije mi pravio nikakav pritisak da se prarano vratim. Sve je išlo svojim tokom, što je dovelo do toga da nađem svoje mesto i da igram sve bolje".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()