Petrušev presrećan transferom u Olimpijakos: Ima vremena za NBA, sad samo želim da igram

Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je dobar prijatelj, kaže srpski reprezentativac

28.11.2023. 12:30
  • Podeli:
Filip Petrušev1-6565cf34a2718.webp Foto: BC Olympiacos

Filip Petrušev će svoje snove ipak ispunjavati u Evropi. Reprezentativac Srbije se oprobao u NBA ligi i shvatio, posle dva meseca, da mu se igra, a ne čeka na klupi prilika i odlučio da potpiše trogodišnji ugovor sa grčkim evroligašem Olimpijakosom

Video je, doskorašnji igrač Crvene zvezde, za kratko vreme Manilu, gde se okitio srebrom na Svetskom prvenstu. Potom je promenio tri grada u SAD, pa se posle Filadelfije, Los Anđelesa i Sakramenta doselio u Atinu. 

"Osećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam deo ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram", rekao je Petrušev, a prenosi sajt Olimpijakosa. "Prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv. Mislim da sam mlad košarkaš i da u ovim godinama moram da igram. Osećam da mogu da pomognem na terenu".

Savetovao se sa Vezenkovim i Martinom, ne i sa Milutonovim

Petrušev je u Sakramentu o ponudi Olimpijakosa razgovarao sa saigračem Sašom Vezenkovim, koji je nekada nosio dres grčkog velikana.

"Rekao mi je sve najbolje o klubu. Proveli smo dosta vremena zajedno od kada sam stigao u Sakramentu. Dosta smo pričali. Rekao mi je da bi trebalo da idem u Olimpijakos iako sam imao i neke druge ponude", dodao je Petrušev.

Za Olimpijakos igra i srpski reprezentativac Nikola Milutinov.

"Nisam razgovarao sa njim, sve se dogodilo veoma brzo. Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je dobar prijatelj. I on mi je rekao sve najbolje o klubu. Prošle godine sam igrao na poziciji četiri, mogu da igram i na petici. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će biti zabavno", istakao je Petrušev i dodao da još nije pričao ni sa trenerom Olimpijakosa Jorgosom Barcokasom o svojoj ulozi u timu.

Voli crveno-bele dresove

Petrušev je na društvenim mrežama objavio da je srećan što će igrati u crveno-belom dresu.

"Volim te boje. Bio sam u Crvenoj zvezdi prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri. Veoma mi se dopala atmosfera, navijači su bili velika podrška i zahvalan sam im na tome. Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice", dodao je srpski reprezentativac.

Vremena za povratak u NBA ligu će biti.

"Otišao sam tamo, stekao iskustva. Video sam kako je i zaista sam morao da odem. Filadelfija je imala prava. Ako želim da se vratim u NBA za nekoliko godina mogu da idem u bilo koji tim, tako da još imam vremena. Samo želim da igram", zaključio je Petrušev.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()