Petrušev u timu Filadelfije za Letnju NBA ligu

Petrušev je minule sezone igrao za Crvenu zvezdu

01.07.2023. 10:03
  • Podeli:
Filip Petrušev_KKCZ-63af3e6d3bc14.webp Foto: KK Crvena zvezda

Srpski košarkaški reprezentativac Filip Petrušev igraće za Filadelfiju u Letnjoj ligi, saopštio je NBA klub.

Filadelfija je pre dve godine draftovala Petruševa kao 50. pika i sada je dobio šansu da se izbori za mesto u timu.

Petrušev je minule sezone igrao za Crvenu zvezdu i osvojio titulu šampiona Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Dvadesettrogodišnjak je posle veoma loše epizode u Anadolu Efesu živnuo u Zvezdi i prošle sezone imao je 10,7 poena i 5,2 skoka po utakmici.

Eurohoops je još ranije navodio da Siksersi žele da mu ponude ugovor, verovatno za naredne dve sezone, što već sada mogu da urade.

Petrušev se na spisku za Letnju ligu nalazi uz još 14 igrača, poput Markusa Beglija, mlađeg brata nekadašnjeg drugog pika na draftu Marvina Beglija, a na spisku su i Džordan Taker, Ilajdža Mekkejden, Di Džej Stjuard i drugi igrači.

Inače, Beglijevog starijeg brata je na draftu birao Vlade Divac, dok je još bio u Sakramento Kingsima, zbog čega je bio na meti navijača „kraljeva“ pošto nije uzeo Luku Dončića.

Interesantno je i da će Petruševa trenirati Nik Nurs, trener koji će lično voditi svoj tim Letnje lige i čovek koji je pre četiri godine do šampionske titule doveo Toronto Reptorse upravo preko Filadelfije u finalu Istoka, a onda i preko Golden Stejt Voriorsa u velikom finalu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()