Pobeda nakon devet meseci: Čilić se trijumfom vratio na teren

Konačno lepe vesti za hrvatskog tenisera

18.09.2024. 16:45
  • Podeli:
marin čilić_profimedia-1666684039093.webp Foto: Profimedia

Na redu je ATP Hangžu, a Marin Čilić je na pomenutom turniru savladao Zakarija Svajdu rezultatom 2:1.

Početak meča su obeležili brejkovi, Svajda je poveo sa 1:0, potom je Čilić preokrenuo na 3:1.

Međutim, Amerikanac osvojio naredna četiri gema i servirao za set, međutim, Čilić se odbranio. Ipak, u narednom gemu je bivši gren slem šampion ponovo ispustio servis i Svajda je poveo u setovima.

Drugi set bio je znatno čvršći sa obe strane. Čilić je stabilizovao servis i nije dozvoljavao brejk prilike, a presudni trenutak dogodio se u šestom gemu kada je Hrvat oduzeo servis mladom Amerikancu.

Svajda nije imao snage u trećem setu, pa je Čilić odlučujući deo igre osvojio bez izgubljenog gema i upisao veliku pobedu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()