Veliko finale NBA lige: Poraz Denvera i rekord fantastičnog Nikole Jokića

Serija se seli u Majami

05.06.2023. 08:13
  • Podeli:
miami heat denver jokic reuters-647d6bb50f7bf.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Miamija pobedili su u drugoj utakmici velikog NBA finala ekipu Denvera rezultatom 111:108 i tako joj naneli prvi domaći poraz u plej-ofu. Sada je serija izjednačena na 1:1 i dueli se sele u Majami.

Ništa nije izgledalo na mogući trijumf tima sa Floride, posebno ako se uzme u obzir da su Nagetsi imali čak 15 poena prednosti u prvom periodu igre, da bi do kraja vdeli još dva neverovatna preokreta za konačni trijumf Majamija. 

Jokić je ovaj put ostao bez tripl-dabla, imao je četiri asistencije, uz čak 41 poen i 11 skokova. Srbin je postao prvi centar koji je u jednom plej-ofu imao učinak od najmanje 500 poena i 100 asistencija.

Džamal Marej je pre dve trojke u završnici i promašenog šuta za produžetak upisao samo 12 poena i završio meč sa 18, a jedini preostali dvocifreni u timu Nagetsa bio je Aaron Gordon (12). Gabi Vinsent, koji se raspucao u četvrtoj četvrtini, bio je najbolji strelac Hita sa 23 poena, dok su Džimi Batler i Bem Adebajo dali po 21.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()