Postoje priče koje zaslužuju da budu ispričane: Španska liga najavila dokumentarac o Musi

Premijera je 02. jula

01.02.2024. 15:51
  • Podeli:
dzanan musa x com-6599773242da5.webp Foto: X-com

Španska liga Endesa premijerno prikazuje film "Brate" o igraču Real Madrida i reprezentativcu Bosne i Hercegovine Džananu Musi (24).

Najjača nacionalna košarkaška liga Evrope, najavila je priču o Bišćanu zanimljivom objavom:

"Postoje promene koje menjaju sve. Postoje priče koje zaslužuju da budu ispričane. Ljubav, uspeh, košarka, rast i napredak. Sve to staje u "𝐁𝐑𝐀𝐓𝐄". 

A "BRATE" je filmska priča o košarkašu. Premijera je 02. jula u 21:00 na ACB YouTube kanalu.

Tražio se, pa našao

Džanan Musa je karijeru započeo u bihaćkoj lokalnoj košarkaškoj školi. Zatim ga je Sejo Bukva doveo u KK Koš u Sarajevu, odakle Musa odlazi u hrvatsku Cedevitu. Potom igraču sledi veliki skok u karijeri i odlazak u NBA ligu. Zaigrao je za Bruklin Neste, pa je trejdovan je u Detroit Pistonse, gde nije upisao zvaničan nastup i odlučio da se vrati u Evropu. Što mu je, ispostaviće se, bio najbolji potez u karijeri.

Potpisao je ugovor sa turskim Efesom, ali ni tu nije išlo. Imao je skromnu minutažu, pa je iznova tražio novu sredinu.

Svi su bili izenanđeni kada je otišao u španski Rio Breogan, ali Lugo mu je promenio karijeru. Postao je MVP ACB lige, a onda je na njegova vrata karijere zakucao veliki Real Madrid, gde Musa igra sjajno i aktuleni je prvak Evrope.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()