Povratak iz snova: Blistavi Morant nakon suspenzije doneo pobedu svojoj ekipi

Uz zvuk sirene doneo pobedu i prekinuo crni niz Memfisa

20.12.2023. 14:41
  • Podeli:
Dža Morant-6418531bad6ee.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Memfisa pobedili su Nju Orleans rezultatom 115:113 (25:21, 16:39, 27:36, 26:38) i to posle velikog preokreta u drugom poluvremenu. Izabranici Tejlora Dženkinsa su bili na zaostatku od -9 na poluvremenu, postepeno se vraćali u igru kako bi došli do egal završnice, a onda je Dža Morant rešio da uzme stvar u svoje ruke, krenuo u silovit prodor i u poslednjoj sekundi doneo trijumf svojoj ekipi.

FOTO: AP Photo/Gerald Herbert

Morant je prošle sezone zbog prikazivanja vatrenog oružja na društvenim mrežama bio suspendovan na osam utakmica, a budući da se ovakvo neprilično ponašanje nastavilo, čelnici NBA lige su se odlučili za drakonsku kaznu zabrane igranja 25 utakmica.

Memfis bez svoje prve zvezde nije bio isti. Ostvarili su svega šest pobeda i čak 19 poraza, a koliko je samo falio Dža Morant imali smo priliku da vidimo već u njegovoj prvi utakmici u sezoni. Morant se vratio na teren na meču protiv Nju Orleansa. On je doneo pobedu svom timu pošto je u poslednjoj sekundi pogodio za 115:113. Morant je na ovom meču postigao 34 poena i imao je osam asistencija i šest skokova. 

Odmah je pokazao zašto sa pravom nosi epitet prve zvezde ekipe.

Košarkaš Memfisa Dža Morant izjavio je danas da je srećan što se vratio na teren i dodao da je prošao kroz težak period u životu, prenose američki mediji. Takođe je dodao:

"Radio sam naporno za ovo. Nisam odigrao utakmicu osam meseci. Imao sam dovoljno vremena da mnogo naučim o sebi. Prošao sam kroz dosta teških dana. Košarka je moj život, volim je i terapeutski deluje na mene. Uzbuđen sam što sam se vratio", rekao je Morant posle meča.
 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()