Poznati svi detalji ugovora: Tristan Vukčević obukao dres Vašingtona

Nije se puno naigrao u Evroligi

15.03.2024. 09:49
  • Podeli:
Tristan Vukčević Washington Wizards-65f406724f50f.webp Foto: Washington Wizards

Nekadašnji košarkaš Partizana Tristan Vukčević novi je igrač Vašington Vizardsa, saopštio je klub.

Ranije je specijalizovani košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski preneo da Vukčević sa klubom iz glavnog grada Sjedinjenih Država potpisuje na dve godine, međutim, sada su poznati i finansijski detalji: potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 4.849.784 dolara.

Vukčević ima 21 godinu, visok je 213 centimetara, a afirmisao se u mlađim kategorijama Real Madrida. U Partizan je stigao u januaru 2022. godine, a više od dve godine u crno-belom dresu osvojio je šampionski prsten u ABA ligi.

"Čarobnjaci" su Vukčevića birali sa 42. pozicije na NBA draftu 2023. godine, jer su prethodno bili zadovoljni Tristanovim treninzima, kao i nastupom u Letnjoj ligi. 

Ove sezone Vukčević je nastupio u 12 utakmica Partizana u Evroligi, a u četiri je bio starter. Prosečno je po duelu postizao 4,2 poena (57,1% za dva, 40% za tri, 94,1% slobodna bacanja), 2,3 skoka, 0,5 asistecija.

Najbolje partije imao je tokom gostovanja u Španiji – u Vitoriji protiv Baskonije i u Madridu protiv bivšeg kluba Reala.

U Partizan je stigao kao veliki talenat, međutim, nije su puno naigrao kod Obradovića od kada je stigao u beodradski klub. Nakon španske turneje izgubio je mesto u rotaciji, a poslednji meč u Evroligi odigrao je devetog januara u Istsanbulu – proveo je svega dva minuta u igri u okršaju sa Fenerbahčeom.

Vukčevićev otac Dušan imao je proslavljenu igračku karijeru, tokom koje je, između ostalog, nastupao i za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Real Madrid, Montepaski, Olimpiju iz Milana, Virtus.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()