Prvo iznenađenje u Nišu: Čačak 94 pobedio "starijeg brata" za plasman u polufinale Kupa Koraća

U polufinalu Kupa Radivoja Koraća ekipa iz Čačka igraće sa boljim iz duela Crvene zvede i FMP-a

14.02.2024. 19:11
  • Podeli:
Borac Čačak Čačak 94-65ce158c4c8b0.webp Foto: KSS

Košarkaši Čačka 94 plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras pobedili znatno poznatiju ekipu Čačka - Borac, rezultatom 73:64 u četvrtfinalu.

Košarkaši Borca su bolje otvorili meč i najviše zahvaljujući šutu za tri ponea su uspeli da dođu do dvocifrene prednosti. U drugoj deonici igrači ekipe Čačak 94  su zaigrali agresivniju odbranu, što im je donelo ukradene lopte i više opcija u kreiranju napada. Borac je imao probleme u protoku lopte, dok se ni jedan igrač nije istakao individualnom igrom. 

Tokom treće deonice napada Borca je potpuno stao. Tempo igre je diktirao gradski rival, koji je u jednom trenutku posle serije 14-5 došao do plus 12. Četvrtu četvrtinu je obeležio pad u igri ekipe Čačak 94 ali i prazni minuti košarkaša Borca u napadu. Koševima Lakovića i Dodića dva minuta pre kraja meča Čačak 94 je uspeo da povrati dvocifrenu prednost i nakon toga mirno privede utakmicu kraju.

Najkorisniji u pobedničkom timu bio je Petar Grojić sa 20 poena, dok je Stefan Lakić dodao 10 poena. U ekipi Borca sa 21 poenom istakao se Ronaldo Segu.

U polufinalu Kupa Radivoja Koraća ekipa iz Čačka igraće sa boljim iz duela Crvene zvede i FMP-a, koji je na programu večeras od 20 časova.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()