Rajaković: Uvek sam spreman da dam savet i pomognem reprezentaciji

Toronto je došao do 17. pobede u sezoni

31.01.2024. 11:21
  • Podeli:
darko rajaković - AP Photo Erin Hooley Tanjug-65ba1dc10fe77.webp Foto: AP Photo/Erin Hooley/Tanjug

Trener košarkaša Toronta Darko Rajaković izjavio je nakon pobede svojih izabranika nad Čikagom da je njegov tim odigrao dobru utakmicu.

Košarkaši Toronta su u gostima pobedili Čikago rezultatom 118:107.

"Odigrali smo takmičarski dobru utakmicu. Na početku utakmice nismo odradili dobar posao, imali smo veliki broj izgubljenih lopti i to je dozvolilo protivniku da u tranziciji postigne veliki broj poena. Kasnije tokom utakmice bili smo sposobni da iskontrolišemo taj deo igre", rekao je Rajaković za RTS.

Srpski trener je istakao da Toronto ima dosta mladih kvalitetnih košarkaša i da očekuje da tim svake godine bude bolji.

"Ne želimo nikakvu reorganizaciju tima, imamo nekoliko mladih igrača, kao što su Imanuel Kvikli, Skoti Barns, Ri Džej Baret. Mi želimo da pravimo tim koji će svake godine igrati sve bolje i bolje", naglasio je Rajaković. 

Srpski trener se dotakao i Olimpijskih igara koje se održavaju u Parizu i dodao da je uvek spreman da udeli pravi savet i pruži podršku reprezentaciji Srbije. 

"Obaveze ove sezone su mi takve da ću celo leto biti zauzet. Neću moći da se priključim, ali ako bilo kakvim savetom ili podrškom mogu da pomognem, tu sam za naš Savez", rekao je Rajaković.

Rajaković je potom biranim rečima govorio o srpskom treneru Dejanu Milojeviću, koji je iznenada preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara. Dok je pobedu protiv Majamija 18. januara posvetio upravo velikom Milojeviću, nekadašnjem pomoćnom treneru u Golden Stejtu.

"Milojević je ostavio dubok trag, ne samo u košarci, nego u životima svih ljudi koje je upoznao. Uvek je svuda bio rado viđen i poštovan. Ogroman je gubitak za košarkašku javnost, ali najveći gubitak za njegovu porodicu i prijatelje i ljude koji su ga voleli", istakao je Rajaković.

Toronto se nalazi na 12. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 17 pobeda i 30 poraza, a u sledećem kolu Reptorsi se sastaju sa Hjustonom.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()