Rapsodija na Malom Kalemegdanu: Ljubimac navijača se vraća kući

Naosvajao se trofeja u crveno-belom dresu

14.03.2024. 13:13
  • Podeli:
derbi zvezda partizan una-659701d7a5bee.webp Foto: UNA

Srpski košarkaš Nikola Kalinić mogao bi da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi, prenosi "Republika".

Nije tajna da je Kalinić velika želja kako navijača Crvene zvezde, tako i predsednika tima sa Malog Kalemegdana. Nedavno je i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović najavio da bi upravo srpsko krilo moglo krenuti putem Beograda.

"Za Nikolu Kalinića smo zainteresovani i radimo na tome. Nismo ga prodali, otišao je za džabe, jer smo kasnili da mu isplatimo tri ili četiri plate. Čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone", istakao je pre nekoliko nedelja predsednik Zvezde Nebojša Čović.

FOTO: Profimedia

Nedeljama se spekulisalo da bi miljenik navijača Zvezde mogao da se vrati na Mali Kalemegdan, a kako prenosi "Republika" dileme više nema. Trener Janis Sferopulos već pravi tim za narednu sezonu, a Zvezda je završila važan posao, Kalinić će biti veliko pojačanje.

Nikola Kalinić je bio na meti još nekoliko evroligaša, želeo ga je i Virtus, ali je uprava Zvezde bila najbrža i najkonkretnija.

Kalinića vezuju berićetne godine u klubu sa Malog Kalemegdana, pošto je crveno-beli dres nosio u dva navrata u sezoni 2014/15. kao i 2021/22 i u oba mandata je osvojio triplu krunu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()