Reakcije na odstranjivanje Teodosića iz reprezentacije: Od podrške do žurke

Odluka selektora Svetislava Pešića da skloni kapitena odjeknula je u košarkaškom svetu poput bombe.

10.08.2022. 10:31
  • Podeli:
milos-teodosic-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Vest da kapiten Miloš Teodosić neće biti u sastavu reprezentacije na Evropskom prvenstvu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. odjeknula je poput bombe na svim sportskim medijima širom Evrope.

A onda se prenoćilo, pa je dan kasnije portale okupirao video zapis gde, skoro, ceo nacionalni tim Srbije zajedno slavi "Tea kapitena" na njegovoj oproštajnoj žurki od reprezentativne karijere. 

Portali su informaciju o precrtavanju kapitena Srbije sa spiska podveli pod umerene naslove "Svetislav Pešić izostavlja Teodosića sa Evrobasketa", poput španske "Marka" ili "Miloš Teodosić isključen iz reprezentacije", francuskog "L Ekip" ili "Srbijo, kakvo iznenađenje pred Evrobasketom! Pešić ostavlja Miloša Teodosića kod kuće", italijanskog "Basketinside" ili "Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić uklonjen iz sastava", turskog zdanje Eurohupsa... 

Kada su mediji od ovog slučaja napravili temu i počeli da špekulišu sa "sukobima unutar tima", oglasili su se Nemanja Nedović i Nikola Kalinić na društvenim mrežama. Bek Zvezde je postavio svoju fotografiju sa Teodosićem, bez teksta, dok je krilo Barselone objavilo snimak Teove čuvene trojke za pobedu protiv Španije na SP u Turskoj uz emotikon srce i muziku iz filma "Titanik". 

Da su odnosi među igračima odlični i da se svi dobro slažu i van terena, u ovom slučaju karantina, govori i atmosfera sa ekskluzivnog snimka "Mozzartsport", koji je dan kasnije zagušio društvene mreže.

Ceo tim je bio na Teodosićevoj oproštajnoj žurki i sa muzikom pevao stihove pesme "Jednoga dana, žaliće mnogi što me više nema. Ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena". Time su Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić i Nikola Milutinov potvrdili da su u odličnim odnosima sa dosadašnjim kapitenom i da će im faliti na predstojećim takmičenjima. 

Ovaj video je u toku jedne noći "obišao planetu" i preveden je na sve jezike. 

 

 

Nada srpske košarke Nikola Jović, momak koji je dobro prošao na NBA draftu ove godine i postao igrač Majami Hita, postavio je snimak sa proslave na svoj Tviter nalog i naslovio ga sa: 'Magija'. Ovim je aludirao na svog nesuđenog kapitena. 

 

Na ovu temu izjave su dali i košarkaški treneri Miroslav Muta Nikolić, odnosno Dejan Milojević, koji je svojevremeno bio igrač i reprezentativac. 

Nikolić, koji Teodosića poznaje od malena, jednom ga nije pozvao u tim mlađih selekcija, pa se kasnije pokajao, smatra da "Pešić nije trebalo da zove Miloša na pripreme ako smatra da se ne uklapa u koncepciju". 

Dejan Milojević je za Maxbetsport izjavio "ako ne planiraš Teodosića onda ga ne zoveš, treba da poštujemo ono što je Miloš uradio za reprezentaciju".

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()