Real na sudu zbog falsifikovanog pasoša jednog igrača: Barsa će tražiti oduzimanje titula

Neko je uzeo novac i loše uradio posao, slučaj je na sudu

15.02.2024. 20:40
  • Podeli:
Košarkaši Real Madrida 2015.-65ce426ce1801.webp Foto: Profimedia

Na pomolu je novi rat španskih košarkaških velikana - Barselone i Real Madrida. Ovaj put povod za negodovanje je falsifikovan pasoša Markusa Slaugtera iz 2015. godine, tadašnjeg igrača belog kluba.

Ukoliko sud potvrdi da je Amerikanac imao lažna dokumenta, Katalonci će tražiti da se Realu oduzmu titule šampiona Endesa liga i Kupa kralja za tu godinu. U oba finala Real je savladao Barselonu.

Slučaj je pokrenut u sudu u Madridu, a Amerikanac je optužen da je na nedozvoljen način došao do pasoša Ekvatorijalne Gvineje nekoliko dana pred početak Kupa kralja 2015. godine kako bi mogao da igra na tom takmičenju kao domaći igrač. Gvineja se nekada zvala Španska Gvineja, a sada ima status španske provincije.

Loša kopija pasoša

Pored toga Markus Slaugter je platio 35.000 evra Ričardu Nguemu, nekada mladom igraču Reala, preko koga je uspostavio kontakt sa vladom Ekvatorijalne Gvineje.

Međutim, posao očigledno nije dobro odrađen, jer neke strane u pasošu fale, a i Slaugterovi podaci su pogrešni.

Real se nije zvanično oglasio o ovom slučaju, ali zato jeste Barselona.

"Tražićemo da se Realu oduzmu titule", rekao je advokat Barse Đordi Pina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()