Selektor Portorika saopštio konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo

Portoriko će na Mundobasketu igrati u grupi B sa Srbijom, Kinom i Južnim Sudanom

22.08.2023. 17:12
  • Podeli:
Košarkaška reprezentacija Portorika_Foto Profimedia-64e4cfbe50b09.webp Foto: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Nelson Kolon saopštio je danas konačan spisak od 12 igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Kolon je odlučio da sa spiska od 13 igrača izostavi Filipa Vilera, koji neće nastupiti za Portoriko na Mundobasketu.

"Imali smo dobar razgovor sa Vilerom i objasnili smo mu da su mu vrata reprezentacije otvorena. Odluka je u ovom trenutku u najboljem interesu za reprezentaciju. Na Vilera računamo u budućnosti", izjavio je Kolon, prenosi Basketnjuz.

Na spisku se nalaze: Tremont Voters, Džordan Hauard, Stiven Tompson, Džon Holand, Ajzea Pineiro, Kristofer Ortiz, Džastin Rejes, Itan Tompson, Alim Ford, Džordž Kondit, Ismael Romero i Arnaldo Toro.

Selekcija Portorika je u pripremnom periodu odigrala šest utakmica, a dobila je samo jedan meč i to protiv Dominikanske Republike. Portoriko je poražen od SAD, Italije, Srbije, Litvanije i Letonije.

Portoriko će na Mundobasketu igrati u grupi B sa Srbijom, Kinom i Južnim Sudanom.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()