Sezona nije ni počela, a crno-beli već ušli u istoriju Evrolige: KK Partizan oborio novi rekord

Iza "parnog valjka" je prilično turbulentan pripremni period, sa velikim brojem uspona i padova.

28.09.2023. 18:18
  • Podeli:
Tan2023-09-2719100712_5 tim kk partizan foto jadranka ilić-6515a85ba5052.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nova sezona najjače košarkaške lige na Starom kontinentu samo što nije počela, a Srbija će u Evroligi ove godine imati dva predstavnika - Partizan i Crvenu zvezdu. 

Upravo su crno-beli uspeli da ispišu istoriju najelitnijeg takmičenja u Evropi, čak i pre nego što je sezona startovala.

Crno-beli su u maloj sali Arene u sredu i definitivno predstavili tim za narednu sezonu u Evroligi. Trener Željko Obradović i nekolicina igrača izneli su svoje utiske pred početak takmičarske sezone.

Iza "parnog valjka" je prilično turbulentan pripremni period, sa velikim brojem uspona i padova.

Samo dan nakon "Media day-a" Partizan je na zvaničnom Tviter nalogu saopštio da je prodao ukupno 16.124 sezonske karte i time oborio dosadašnji rekord Evrolige.

To je potvrdio i predsednik kluba Ostoja Mijailović na konferenciji za medije nakon redovne Skupštine kluba. 

Ostavljen je jedan kontingent karata koje će se prodavati kao dnevne, dok je prvi čovek crno-belih istakao je da je od prodaje sezonskih prihodovano 690.000.000 dinara.

"Velika vest za sve navijače našeg kluba, mi danas zasključujemo prodaju sezonskih, ona je rekordna za naš klub, ostale su samo rezervacije, Partizan je prodao 16.124 karata. Oni su i premašili očekivanja u budžetskom delu. 690.000.000 dinara je zarada od toga. Ostavili smo jedan kontingent karata koji možemo da prodamo kao dnevne", rekao je Ostoja Mijailović.

On je takođe istakao da nijedna karta nije podeljena besplatno, te da je ovo bila velika finansijska injekcija za klub.

"Nijedna karta nije podeljena besplatno, isključivo karte koje su date za socijalne slučajeve i preko 2.000 karata je kupila Južna tribina i isplatila novac. Ovo je velika finansijska injekcija za Partizan, na tome treba da se zasniva naša budućnost", završio je predsednik KK Partizan.

Podsetimo, Partizan novu sezonu otvara protiv Mornara iz Bara, a taj meč je na programu u ponedeljak od 19 časova u Beogradskoj Areni.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()