Sferopulos broji poraze, a Ivanović pobede: Treneri sumirali utiske nakon meča Zvezda-Baskonija

Od dolaska u Baskoniju Ivanović je španski tim u osam mečeva čak u sedam odveo do pobede, dok takvim učinkom ne može da se pohvali Sferopulos.

09.12.2023. 09:38
  • Podeli:
Tan2023-11-1219552133_2 janis sferopulos FOTO TANJUG FOTO HINA ZVONKO KUCELIN-657428616abad.webp Foto: Tanjug/HINA/ZVONKO KUCELIN

Put košarkaša Crvene zvezde u Španiju doneo je dva nova poraza, najpre od Valensije, a potom i od Baskonije koju vodi donedavno trener crveno-belih Duško Ivanović. Posle pobede svog tima Ivanović je čestitao Zvezdi, dok je Janis Sferopulos poručio da su navijači dobili zanimljivu utakmicu.

Samo nekoliko sekundi pre kraja meča Rokas Gedraitis imao je šut za pobedu Crvene zvezde. Litvanac je tokom celog meča bio najbolji u crveno-belom timu, ali taj najpotrebniji šut nije ušao i Zvezda je upisala poraz.

Upravo tu situaciju koja je mogla da preokrene meč komentarisao je i Duško Ivanović, bivši trener Zvezde.

"Imali smo sreće večeras... Zbog Rokasa smo imali sreće. Imao je šut za pobedu. Da je ta lopta ušla mi bismo izgubili. Čestitam Zvezdi na dobroj igri i velikoj borbi“, kazao je Ivanović.

Poručio je košarkaški stručnjak da njegov bivši tim ima kvalitet.

"Važna pobeda, mislim, u ovom meču. I mi i Crvena zvezda smo pokazali da imamo kvalitet. Pokazali smo kvalitet u prvom poluvremenu, gde smo igrali dobru odbranu. Imali smo strpljenja u napada. A u drugom poluvremenu, Crvena zvezda je bila bolja, dominirala je u napadačkoj igri. Ima mnogo kvaliteta u napadu, ali mislim da smo na kraju, posebno s ovom serijom, nakon što je Crvena zvezda stekla jedan poen prednosti, imali dobru igru, ponovo smo imali prednost od 10 poena“, rekao je Ivanović.

Od dolaska u Baskoniju Ivanović je španski tim u osam mečeva čak u sedam odveo do pobede, dok takvim učinkom ne može da se pohvali Janis Sferopulos.

Grčki stručnjak je došao posle četvrtog kola, a u narednih devet sa crveno-belima ostvario je tri pobede. Kao problem za poslednji poraz Sferopulos je istakao odbranu.

„Mislim da smo videli zanimljivu utakmicu za navijače. Borili smo se do kraja. Naša odbrana nije bila dobra u prvom poluvremenu. Problem je za nas kad ne krenemo dobro u odbrani. Dozvolili smo rivalu u drugom poluvremenu seriju od 10:0. Nismo odustali, bilo je neizvesno. Na kraju smo mi mogli da dobijemo, Baskonija je pobedila, ali su mali detalji odlučili pobednika“, rekao je grčki stručnjak.

Poručio je trener crveno-belih i da je ekipi bilo teško bez Nejpira i Hange.

„Trebalo je da radimo na malim detaljima na kraju. Morate da shvatite da smo igrali bez važnih igrača, Nejpira i Hange, Nedović je dobio udarac i nije mogao da nastavi. Moramo da ispravimo detalje u igri, to je sigurno“, zaključio je Sferopulos.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()