Sferopulos nakon poraza o bezidejnim napadima Zvezde: Oglasio se i Ataman

Završili smo prvi deo sezone, ima još jedna polovina. Moramo da se borimo, naglasio je Grk

29.12.2023. 13:03
  • Podeli:
janis sferopulos 1-6534f91c7762e.webp Foto: X/Basketball-Evolution

Trener košarkaša Crvene zvezde Joanis Sferopulos rekao je posle poraza od Panatinaikosa u Atini (65:82) da je njegova ekipa bila spora u donošenju odluka i da nije imala jasan plan. 

"Čestitam Panatinaikosu na pobedi. Bili su bolji od nas tokom cele utakmice. Bilo nam je važno da ostanemo u igri do kraja. Bilo je perioda kada nismo igrali dobro ni u odbrani ni u napadu. Bili smo spori u donošenju odluka, nismo imali jasan plan.  Imali smo 14 izgubljenih lopti i 12 asistencija. Prišli smo na -8, ali nismo mogli više od toga. Trebalo je da napravimo dve dobre odbrane i dva dobra napada, nismo to uradili i utakmica je završena tako kako je završena. Završili smo prvi deo sezone, ima još jedna polovina. Moramo da se borimo, utakmicu po utakmicu", rekao je Sferopulos.

Došlo je do kadrovskih promena kod crveno belih. Ekipu su pojačali Nikola Topić i Fredi Gilespi, dok su Šabaz Nejpir i Ognjen Kuzmić napustili tim.

"Tim pokušava da uđe u ritam i da radi po obrascu. Postoje igrači koji to rade i drugi koji rade u manjoj meri. Moramo da budemo snažniji za produktivnije defanzivne i ofanzivne minute u utakmici. Napravili smo dve promene, novim igračima biće potrebno vreme da se integrišu, ali mislim da će pomoći timu. U pojedinim delovima igre ne funkcionišemo kako bih želeo. Bitno je da Topić i Gilespi uđu u rotaciju i pomognu, svako na svoj način", zaključio je Grk.

Svoje utiske o utakmici je izneo i Ergin Ataman koji je imao razloga za dobro raspoloženje. Njegovi izabranici su došli do ubedljive pobede, pre svega kroz agresivnu odbranu. 

”Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu. Naš plan je bio da pritisnemo Miloša Teodosića, koji je bio MVP prošlog kola. Tu je Panagiotis Kalaitzakis uradio sjajan posao. Teodosić je bio van ritma večeras, to je bio ključ za nas u odbrani. Isto smo radili i protiv Nemanje Nedovića. Celo vreme smo imali kontrolu nad utakmicom. Napadački možda nismo odigrali savršeno, ali naša odbrana je bila sjajna. Oni su psotigli 98 poena prošle nedelje, sada smo ih sveli na 65. Nekada je važno pobediti, kada su vam zvezde agresivne u odbrani. Prvi deo u Evroligi smo završili kao četvrti i to je sjajno za nas”, bio je jasan Ataman.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()