Sferopulos otkriva stanje Nejpira pred duel sa Milanom: Mogao bi da zaigra

Za Amerikanca je ovaj duel od posebnog značaja, baš kao i za Miloša Teodosića

24.11.2023. 08:25
  • Podeli:
Nejpir-654f4ed4641a5.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je, pred utakmicu sa Armanijem, otkrio koji mu je sastav na raspolaganju. "Mankeni", koje Nemanja Nedović najbolje poznaje u crveno-belom timu, dolaze u "Štark arenu" u petak, a publika ni ovog puta neće videti povređeni trijo domaćeg tima: van stroja su Branko Lazić i Adam Hanga , dok je Šabaz Nejpir trenirao sa maskom na licu. 

Za Amerikanca je ovaj duel od posebnog značaja, ne samo da u Beograd dolaze bivši saigrači da mu budu protivnici, nego ih sa klupe vodi i Etore Mesina sa kojim je imao nedavno verbalnu prepirku. 

"Šabaz je u četvrtak trenirao sa maskom, u petak ćemo proceniti situaciju i donećemo odluku u poslednjem momentu da li će igrati", rekao je grčki stručnjak i otkrio da Lazić i Hanga neće biti u sastavu.

Nije Nejpir jedini u Zvezdi koji bi posebno voleo da slavi protiv ekipe koju sa klupe predvodi italijanski stručnjak. Posebno za ovaj meč se sprema i Miloš Teodosić, koji je sarađivao sa Mesinom u CSKA i nisu sve vreme proveli u simpatijama. 

Osvrnuo se potom Sferopulos na narednog protivnika u Evroligi koji u igra sve bolje.

"Igramo protiv tima koji igra sve bolje, imaju dve pobede u poslednja tri meča. Imaju iskustva da igraju ovakve utakmice, na nama je da imao fokus i da se držimo plana, da im napadnemo slabosti, generalno moramo da igramo pametno kako bismo ih pobedili.

Na publiku računaju svi u Zvezdi

Jasno je da će Armani sačekati krcata "Arena" jer su sve karte za ovaj duel planule.

"Zaista mnogo računamo na naše navijače, naš domaći teren je kao tvrđava, uvek želimo podršku tvrđave da nam budu kao šesti igrač".

Zvezda je imala nešto više vremena da se spremi za ovaj duel, poslednju utakmicu je igrala u ponedeljak u ABA ligi u Beogradu.

"Posle četiri utakmice u sedam dana, sada smo imali malo vremena da odmorimo, da primenimo neke novine. Još dodajemo neke promene u napadu i odbrani, veoma je bilo bitno da iskoristimo ovo vreme da se što bolje spremimo".

Kratak odgovor je trener Zvezde dao na pitanje kakav je plan da se zaustavi najbolji igrač igrač italijanskog tima Nikola Mirotić.

"Videćete na terenu", rekao je Janis Sferopulos.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()