Skandal u španskoj košarci: Selektor optužen za seksualno zlostavljanje devojčice

Reč je o čoveku koji je godinama najpoznatija figura španske ženske košarke

18.12.2023. 14:45
  • Podeli:
Hose Mario Lopez-658051a6d113f.webp Foto: Profimedia

Bivši selektor španske ženske košarkaške reprezentacije Hose Mario Lopez Viljalibre optužen je za seksualno uznemiravanje 13-godišnjakinje, javljaju tamošnji mediji.

Lopez je godinama najpoznatija figura španske ženske košarke i trenutno radi kao generalni direktor Gernige, a zločin se desio 1998. godine a zlostavljanje je trajalo tri godine.

U leto 1998. godine je, tada 31-godišnji, Lopez prvi put pozvao 13-godišnju devojčicu da kod njega gleda jednu košarkašku utakmicu.

U to vreme to nije bila neobična praksa i španski mediji navode da je redovno pozivao svoje igračice da s njim zajedno gledaju košarkaške utakmice.

Jezivi detalji 

Devojčica je sama otišla kod Lopeza koji je posle nekog vremena počeo, prema njenom svedočenju, neprimereno da je dodiruje.

Trener je prema krivičnoj prijavi plašio i kontrolisao devojčicu, dok su njeni roditelji imali problema s alkoholom i uopšte nisu pratili šta se dešava s njom.

Užasni detalji slučaja koji su isplivali u javnost navode i da je Lopez devojčici zabranjivao da nosi donji veš ispod odeće, kao i da je sedeo pored nje u autobusu i dodirivao je.

Devojčica je odustala od košarke 2003. godine kada je otišla na fakultet, a Lopez je godinama bio i selektor mlade reprezentacije Španije s kojom ima pet evropskih zlata i dva svetska srebra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()