Skromni Micić nakon ostvarenog rekorda: Trudim se da igram najbolje što mogu

Postigao je 25 poena u pobedi

14.03.2024. 10:36
  • Podeli:
Vasilije Micić-65d85a77133b8.webp Foto: AP Photo/Nell Redmond/Tanjug

Srpski košarkaš Vasilije Micić je u pobedi Šarlota nad Memfisom rezultatom 110:98, brojao do 25 i osam asistencija, pa je posle utakmice vidno zadovoljan podelio kako je doživeo noć u kojoj je postavio rekord po broju postignutih poena.

"Pokušao sam da igram svoju igru, svaki put igram najbolje što mogu, ponekad to nije najbolje, ali to sam ja. Trudim se da svaki put budem bolji, to je sve", kratko je objasnio Micić pa se dotakao uticaja nove sredine:

"Igramo stilom koji mi leži, sa dosta kretnji, dodavanja. Pokušavam da se dobro uklopim, jer kao što sam rekao, imamo mnogo talentovanih igrača. Možda sam ja danas bio najbolji što se tiče poena, ali ključ je uvek naći najboljeg igrača na najboljoj poziciji. To je i danas sveukupno bio deo naše igre", istakao je Micić.

Potom je srpski košarkaš pojasnio kako teče priprema za utakmice, kao i zdravstvenog biltena saigrača. 

"U NBA najgora stvar je kada imate mnogo povreda. I mi i oni imamo mnogo takvih, ali pokušali smo sa ovim što imamo da odigramo 48 minuta, bez obzira na to kakve su bile okolnosti pre meča. Prvo poluvreme smo dobro završili, drugo smo odigrali čak i bolje, ispostavilo se da je to bilo dovoljno za današnju pobedu", objasnio je Micić i dodao:

"To je standard u NBA. Morate da budete aktivni sve vreme, mnogo puta sam čuo otkako sam došao ovde da je taj atletski deo jedna od najvažnijih stvari, tako da je to bio jedan od ključeva danas. Srećan sam zbog toga", poručio je Jokić.

Micić je nakon osvojenih kako ličnih tako i klupskih nagrada u Evroligi, krenuo putem Sjedinjenih Država i NBA lige. Dugo je plejmejker bio na radaru Oklahome, u kojoj je i započeo karijeru u američkoj profesionalnoj ligi, međutim, ispostavilo se da Tanderi nisu prava sredina za nekadašnjeg košarkaša Mege, Crvene zvezde i Efesa.

Naredna etapa bio je Šarlot, zamena za povređenu prvu violinu tima Lamelo Bola, pronađena je u Miciću. Par dana nakon trejda u Hornetse, usledio je debi iz snova u kojem je pokazao količinu košarkaškog umeća kojeg poseduje. Pronalazi ritam u NBA ligi, prilagođava se, a od skora, društvo mu pravi još jedan Srbin, bivši saigrač iz Oklahome - Aleksej Pokuševski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()