Španci tvrde: Kampaco se dogovorio sa Realom

Dolaskom u Crvenu zvezdu Argentinac je navodno odložio prelazak u Real za naredno leto

23.04.2023. 12:50
  • Podeli:
Fakundo Kampaco_ABA liga-63b5efa2590f7.webp Foto: ABA liga

Real Madrid je postigao dogovor sa košarkašem Crvene zvezde Fakundom Kampacom i navodno će od naredne sezone ponovo braniti boje kraljevskog tima, tvrdi "Relevo".

Prema saznanjima ovog lista, Argentinac je imao sastanak sa čelnicima Reala tokom Zvezdinog gostovanja u Barseloni 17. marta.

Kako se navodi, na sastanak sa Kampacom su iz Madrida otputovali predsednik košarkaške sekcije Blankosa Huan Karlos Sančez i sportski direktor Alberto Ereros.

"Relevo" ističe i da je želja za obnavljanjem saradnje bila obostana, a obrazloženo je da Faku zbog velikih poreza nije potpisao za Real još ove sezone. Naime, da se vratio u špansku prestonicu u decembru prošle godine, po odlasku iz NBA, plaćao bi porez 45 odsto u 2023. godini. S ozbirom da je na stolu imao ponudu od 1.600.000 evra, oko 720.000 bi otišlo na porez, izračunali su Španci, a prenosi "Mozzartsport".

Uz to, tu je i dug prema bivšem klubu od 2.600.000 evra na ime neisplaćenog dela otpusne klauzule koju je aktivirao po odlasku u NBA, piše ovaj španski list.

Ovako je dolaskom u Crvenu zvezdu navodno odložio prelazak u Real za naredno leto, te bi tako tokom prve godine u Madridu na njegova primanja trebalo da bude primenjen porez od 22 odsto za osobe koje nemaju registrovano mesto prebivališta (non-resident), što bi mu omogućilo da zadrži više novca i lakše otplati dug klubu.

Kampaco je od dolaska na Mali Kalemegdan upisao 15 nastupa u ABA ligi i prosečno beležio 14,3 poena i 6,7 asistencija. Odigrao je samo devet mečeva u Evroligi zbog tromesečne zabrane registrovanja igrača koja je izrečena srpskom i regionalnom šampionu, ali upisao impozantne brojke: 15 poena, 5,9 asistencija i prosečan indeks korisnosti 18,7.

Predstoji mu borba za regionalni tron sa crveno-belima, kao i Superliga Srbije, a već je osvojio Kup Radivoja Koraća kao član Crvene zvezde.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()