Srbija pala na FIBA tabeli: Mesto iznad Dominikanske Republike

Tim SAD su standardno prvi favorit za osvajanje Svetskog prvenstva

12.08.2023. 15:23
  • Podeli:
Lopta košarka-64cf67257dc71.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a desetaak dana pred početak takmičenja FIBA je objavila novu listu favorita. 

Kada je reč o Orlovima, FIBA je izabranike Svetislava Pešića postavila na devetu poziju, što je za jedno mesto gori plasman u odnosu na osmo mesto koje nam je dodelila na prethodnom preseku

Ono što iznenađuje jeste visoko četvrto mesto koje zauzima Slovenija uprkos porazima od Grčke i Španije. Italija je sada pretekla Orlove i sada je na osmom mestu favorita za osvajanje takmičenja.

Dominikanska Republika se popela na deseto mesto posle objave da će Karl Enotni-Tauns zaigrati za njih.

Kada je reč o favoritima, Sjedinjene Američke Države su prve, Francuska je druga, Australija treća, a Nemačka je na petom mestu. Španija je trenutno na šestom mestu, a Kanada sedma.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()