Srbin ostao bez posla: Pokuševskog otpustila Oklahoma

Upisao je svega 10 nastupa ove sezone

23.02.2024. 18:31
  • Podeli:
Aleksej Pokuševski-1665396245769.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nije više član Oklahoma Siti Tandera, saopštio je klub, a preneo specijalizovani košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski.

Draftovan je 2020. godine kao 17. pik, ali se na kraju nije proslavio u dresu "Gromova".

Kako bi oslobodili mesto u rosteru i možda pronašli bolju opciju za plej-of, Oklahoma je saopštila da je nakon četiri godine provedene u klubu, otpustila Pokuševskog.

U ruki sezoni bio je najmlađi aktivni košarkaš u NBA ligi. Na početku je igrao za filijalu Oklahome u razvojnoj ligi, da bi zatim 14. marta 2021. zabeležio prvi meč u startnoj petorci. Upisao je 23 poena uz pet trojki i 10 skokova, dodao još četiri asistencije u pobedi nad Memfisom rezultatom 128:122. 

Nažalost, najveći uticaj na njegovu karijeru imao je prelom tibije, koji se dogodio u decembru 2022, zbog čega je pauzirao sve do marta prošle godine. Od tada više nije bio ni blizu igrama koje je pružao na početku NBA karijere.

U prve dve sezone je dobijao minute, dok ove sezone maltene da nije ni igrao, pošto je nastupio na svega 10 utakmica i prosečno beležio 1,2 poena i 1 skok.

Za 150 utakmica koliko je odigrao u Oklahomi, imao je prosek 7,5 poena i 4,7 skokova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()