Srpski košarkaš ponovo dvocifren: Odlična partija ipak nedovoljna za pobedu

Bek Atlante predvodnik lige

08.01.2024. 11:00
  • Podeli:
Bogdan Bogdanović-657804a958388.webp Foto: AP Photo/John Bazemore/Tanjug

Košarkaši Orlanda su na svom terenu posle produžetka pobedili ekipu Atlante rezultatom 117:110 u meču NBA lige, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovno se istakao kao jedan od najboljih pojedinaca svog tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Paolo Bankero, koji je postigao 35 poena, dok je Kejleb Hjuston dodao 25.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Tre Jang sa 31 poenom, dok je Dežonte Marej ubacio 24. Odličnu partiju sa klupe je pružio i srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je na terenu proveo nešto više od 26 minuta, a za to vreme postigao je 18 poena i imao tri skoka, jednu asistenciju i četiri ukradene lopte.

Bek Atlante i ove godine konkuriše za titulu najboljeg 6. igrača lige pošto je na 29 utakmica ove sezone upisao 10 ili više poena što je najviše u ligi.
Takođe, predvodnik je u još jednoj kategoriji - najveći broj postignutih poena u proseku po meču za igrača koji ulazi sa klupe sa 17,6. 

U derbiju dveju ekipa iz Los Anđelesa uspešniji su bili Lejkersi koji su pobedili Kliperse rezultatom 106:103. U pobedničkim redovima najbolji je bio Lebron Džejms sa 25 poena, dok je Entoni Dejvis dodao 22. U poraženoj ekipi najefikasniji su bili Pol Džordž i Ivica Zubac, koji su postigli po 22 poena.

Košarkaši Toronta, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Darko Rajaković, pobedili su u San Francisku ekipu Golden Stejta rezultatom 133:118. Najefikasniji u ekipi Toronta, bio je Ri Džej Baret sa 37 poena. Kod domaćih, istakao se Klej Tompson sa 25 poena.

U ostalim utakmicama NBA lige, postignuti su sledeći rezultati: Klivlend - San Antonio 117:115, Bruklin - Portland 127:134, Sakramento - Nju Orleans 100:133, Dalas - Minesota 115:108, Finiks - Memfis 115:121 i Denver - Detroit 131:114.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()