Srpski košarkaši Bogdanović i Jović odlični u porazima: Pobede za malo iskliznule

Bogdan je bio najefikasniji u redovima Atlante

11.03.2024. 12:23
  • Podeli:
Nikola Jović i Bogdan Bogdanović AP PhotoLynne Sladky_Tanjug_AP PhotoBrandon Dill_Tanjug-65eeccd92fe84.webp Foto: AP Photo/Lynne Sladky/Tanjug/AP Photo/Brandon Dill/Tanjug

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nikola Jović imali su zapažene partije u porazima Atlante, odnosno Vašingtona, u mečevima NBA lige.

Bogdanović je u porazu od Nju Orleansa (103:116) bio najefikasniji pojedinac u redovima Atlante sa 25 poena za 36 minuta na terenu. Šutirao je 7/15 za tri poena, 2/4 za dva, a slobodna bacanja nije ni izvodio. Učinak je upotpunio sa sedam dodavanja, jednim skokom, kao i dve ukradene lopte. 

Kod Hoksa, Dežonte Marej je dodao 23 poena, Klint Kapela 18, a Sadik Bej 14.

U pobedničkom timu Nju Orleansa Trej Marfi je postigao 28, a Zajon Vilijamson poen manje - 27.

Atlanta je na 29-35 na Istoku na desetom mestu, dok je Nju Orleans na petom mestu Zapada sa 39-25.

Majami na domaćem terenu ispustio pobedu

Košarkaši Majami poraženi su od Vašingtona rezultatom 108:110, a srpski reprezentativac Nikola Jović je kao starter za nepuna 23 minuta u igri postigao 10 poena uz šest skokova, četiri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. 

Šutirao je Jović 3/6 iz igre, 1/4 za tri i 3/3 sa linije penala. 

Trojica u redovima Majamija su postigli po 16 poena - Dankan Robinson, Bam Adebajo i Teri Rozijer, dok je najefikasniji bio Džimi Batler sa 23 poena. 

U redovima pobednika, Kajl Kuzma je bio najraspoloženiji sa 32 poena, uz devet skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Kori Kispert koji je postigao 22 i Deni Avdija sa 16 poena.

Majami je na osmom mestu Istoka sa 35-29, dok je Vašington na pretposlednjem, 14. mestu sa 11-53.

Ostali rezultati NBA lige

 

LA Klipers - Milvoki 117:124

Orlando - Indijana 97:111

Sakramento - Hjuston 104:112.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()