Srpski treneri ispisali istoriju: Prvi put u NBA ligi sudar dva evropska trenera

Rajaković uspešniji od Kokoškova

24.02.2024. 12:48
  • Podeli:
Darko IgorAP PhotoNell Redmond_Tanjug_profimedia-65d9cf79f0987.webp Foto: AP Photo/Nell Redmond/Tanjug/Profimedia

Utakmica između Toronto Reptorsa i Atlanta Hoksa ostaće upamćena kao meč u kojem su dva evropska glavna trenera odmerili snage jedan protiv drugog, još preciznije rečeno, to je pošlo za rukom dvojici Srba.

Darko Rajaković je sa ekipom Toronta savladao u dramatičnom meču na gostovanju ekipu Atlante rezultatom 123:121 i uključio se u borbu za plej-of, a meč je neočekivano postao i istorijski za srpsku i evropsku košarku.

Sa druge strane, Igor Kokoškov ne prestaje da ispisuje stranice istorije, prvo je 2018. godine postao glavni trener Finiks Sansa i na taj način uradio nešto što nikom van SAD nije pošlo za rukom. Sada je u meču protiv Toronta nastavio da obogaćuje srpsku košarku.

Naime, glavni trener Atlante Kvin Snajder isključen je na četiri minuta pre odlaska na veliku pauzu zbog žustrog protesta protiv sudija, pa je uzde tima u nastavku meča preuzeo Igor Kokoškov, ali bivši selektor Srbije nije uspeo da odvede tim do pobede protiv sunarodnika Darka Rajakovića.

U toku utakmice je Bogdanović primetio da se prvi put u istoriji lige dogodio sudar srpskih, ujedno i evropskih, trenera pa je odmah prišao Rajakoviću kako bi sa njim podelio ovaj kuriozitet.

"Prišao sam mu i rekao da mislim da je ovo prvi put u istoriji da srpski treneri treniraju u NBA", kratko se osvrnuo Bogdanović.

Kapiten srpske reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Manili Bogdan Bogdanović je kao i u većem delu ove sezone bio dvocifren, sa 14 poena i pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte uz loše šutersko veče.

Bek Atlante je ubacio tek pet od 17 šuteva iz igre, odnosno tri od 11 za tri poena. Međutim, ipak je produžio niz uzastopnih utakmica na kojima je postigao barem jednu trojku - trenutno je na 65 mečeva, što je drugi najduži takav niz u istoriji franšize i ujedno drugi najduži aktivan u NBA.

Atlanta je početkom treće četvrtine uspela da povede, ali je tokom većeg dela meča morala da juri zaostatak. I zapravo je gotovo sve vreme u stopu pratila rivala, ali završni udarac nije uspela da zada. U timu Hoksa istakli su se Mari sa 24 poena, Hanter sa 22 i Bej sa 18, dok je Jang imao veče za zaborav. Prva zvezda Atlante utakmicu je završila sa 11 poena i samo četiri pogođena šuta iz igre od 13.

U pobedničkom timu Toronta izdvojio se Kvikli sa 24 poena, Barns je dodao 20, a Dik je ubacio 18.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()