Stiglo pojačanje iz NBA: Marko Simonović je novi košarkaš Crvene zvezde

Crnogorski reprezentativac biće pojačanje crveno-bele ekipe na dve pozicije

09.07.2023. 08:19
  • Podeli:
Marko Simnović profimedia-64aa50f81d38f.webp Foto: Profimedia

Crnogorski centar i bivši igrač Čikago Bulsa Marko Simonović, novo je pojačanje Crvene zvezde. 

Simonović koji ima 23 godine potpisao je u subotu uveče dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Visok je 213 centimetara i težak 110 kilograma, a podjednako uspešno može da igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Profesionalnu karijeru započeo je u italijanskom klubu Mens Sana, a kasnije je bio član Petrol Olimpije iz Ljubljane i ekipe Mege, da bi kao 44. pik na draftu 2021. godine potpisao ugovor sa Čikago Bulsima.

Nastupao je i za njih razvojni tim Vindi Buls. Crnogorski reprezentativac biće pojačanje crveno-bele ekipe na dve pozicije (krilnog centra i centra). 

U Crvenoj zvezdi nosiće dres sa brojem 11 koji je svojevremno nosila legenda kluba Ljubodrag Duci Simonović.

Marko Simonović je drugo pojačanje Zvezde za novu takmičarsku sezonu nakon povratka Dejana Davidovca (ugovor na tri sezone), dok je Luka Mitrović produžio ugovor sa klubom na još tri sezone.

Inače, Crvena zvezda je već imala Marka Simonovića u svojim redovima, reprezentativca Srbije i nekadašnjeg kapitena crveno-belih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()