Strahinja Stojačić igrač godine svetskog basket tura

Bio je uspešan i sa reprezentacijom, osvojio je zlatne medalje na na Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu.

11.12.2022. 16:39
  • Podeli:
profimedia-0702719856 Strahinja Stojačić-6395dd0714921.webp Foto: Profimedia

Mlađi od braće Stojačić, Strahinja obeležio je proteklu 3x3 sezonu po svim parametrima. Prvog dana Mastersa proglašen je za najboljeg igrača ovogodišnjeg tura.

Stojačić je na prva četiri Mastersa koje je Ub osvojio, tri puta bio MVP. Dominirao je u statističkim kategorijama, vodeći je po vrednosti igrača - 233,2, broju poena - 230 i najboljim rezultatima - 156. 

Bio je uspešan i sa reprezentacijom, osvojio je zlatne medalje na na Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu.

I po u anketi među igračima bio je najbolji Stojačić, dobio je 32,7 odsto glasova, ostavivši iza sebe brata Stefana, koji je završio na drugom mestu sa 15,4 odsto, kao i tandem Rige Karlisa Lasmanisa i Naurisa Miezisa koji su dobili 11,5 odsto glasova. 

I u glasanju navijača bio je prvi sa 28,6 glasova, ispred svog sugrađanina Stefana Kojića iz Limana koji je dobio 17 odsto.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()