"Studenti" položili ispit protiv novajlija: Spartak u finišu poklekao na debiju u ABA ligi

Subotičani će u drugom kolu, u nedelju od 19 časova, ugostiti Partizan

26.09.2024. 21:23
  • Podeli:
kk studentski centar spartak, aba liga - 26 sept 2024 - foto sc derby filip filipovic-66f5b408b2a8f.webp Foto: SC Derby/Filip Filipovic

Košarkaši subotičkog Spartaka poraženi su na debitantskom meču u ABA ligi pošto ih je u prvom kolu regionalnog takmičenja Studentski centar pobedio rezultatom 84:76. 

Spartak je bolje otvorio meč i vodio je u Podgorici 24:20 posle prve deonice, ali je u drugoj četvrtini srpski klub značajno pao u igri i dozvolio domaćinu veliki preokret. Studentski centar je na poluvremenu imao plus osam - 54:46. 

Početkom treće deonice Spartak pravi seriju 7:2 i delovalo je da se vraća u meč, ali domaćin je ponovo uzvratio i poveo 67:53 u 27. minutu. Sledi serija Spartaka 7:0, pa se u poslednju deonicu ušlo vođstvom domaćina 67:60. Spartak je u četvrtoj četvrtini "topio" prednost domaćina, a u poslednja dva minuta ušlo se rezultatom 76:76. Domaćin do kraja meča pravi seriju 8:0 i rešava pitanje pobednika.

Kod domaćina je najefikasniji bio Erik Nil sa 18 poena, Luka Bogavac je dao 17, 13 Igor Drobnjak, a po 10 Zoran Nikolić, Emir Hadžibegović i Zoran Vučeljić

Devon Danijels je sa 23 poena predvodio Spartak, Marko Tejić je dao 11, a Rasir Bolton 10.

Košarkaši Spartaka će u drugom kolu, u nedelju od 19 časova, ugostiti Partizan. 

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()