Mijatović ne krije oduševljenje legendarnim trenerom: Ne mogu u istu rečenicu sa Obradovićem

Meč u Beogradu na programu je 29. februara od 20:30 časova

28.02.2024. 17:42
  • Podeli:
Trener Efesa Tomislav Mijatović Profimedia-65df43d46d470.webp Foto: Profimedia

Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović govorio je pred gostovanje Partizanu u okviru 27. kola Evrolige o očekivanjima, kao i tome kako je biti na terenu protiv Željka Obradovića

Meč u Beogradu na programu je 29. februara od 20:30 časova, a u utakmicu oba tima ulaze s imperativom pobede koja im može poboljšati poziciju pred nastavak takmičenja i borbu za plej-in. 

Mijatović je istakao da ima nameru da pokaže veličinu Efesa, a potom je u razgovoru za "Meridian sport", imao samo reči hvale na račun Obradovića.

"Prvo, ni pod kojim uslovom ja ne mogu da budem u rečenici sa gospodinom Obradovićem. Svako ko je normalan, njemu je to jasno. Da ne pričam ja sada šta i ko je Obradović. Drugo, sa sportske i ljudske strane, kada si u Efesu, moraš da staviš po strani sve veličine i magnitude njihovih imena i da se boriš", rekao je Mijatović.

Partizan ima tri vezana poraza u Evroligi, a Mijatović ističe da ne voli priču o serijama, kao i da ne vidi znake krize u redovima crno-belih.

„Ne vidim ja to tako. U ovom ritmu gde se igra svaka dva dana, ne znam nikoga ko je u stanju da posmatra kako neko drugi radi ili igra. Dođeš kući sa treninga ili utakmice, poljubiš ženu i dete – nastavljaš dalje. Sezona je maratonska. Apsolutni sam pristalica da se ne priča o serijama. Kao, dobili smo pet zaredom, ludilo, a onda se izgube dve i – šta se dogodilo? Dakle, ne vidim nikakve naznake krize u Partizanu. Štaviše! To je vrhunska ekipa, sa onakvom publikom, vođena od strane trenera o kojem ne treba trošiti reči. Svi ti aspekti od nas zahtevaju da budemo na istom nivou“, dodao je Mijatović.

Čast je boriti se

"Radi se o 40 minuta gde ćemo sa naše strane učiniti sve da odigramo na najvišem nivou. Da dokažemo veličinu Efesa kao kluba i izborimo dobar rezultat. Pa čak i protiv kluba kakav je Partizan i trenera kakav je Obradović. Sportska strana priče je da želiš protiv najboljih da se takmičiš. A ovo sada je sam vrh. Možda nam baš to bude još veći motiv, jer preko puta stoji čovek koji je kroz sve to već prošao bezbroj puta. Čast je boriti se", zaključio je Mijatović.

Partizan je 11. mestu na tabeli sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Efes na 14. poziciji sa skorom 11-15. Biće ovo drugi duel ove dve ekipe u sezoni, a prvi je završen pobedom turskog kluba u Istanbulu - 100:94.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()