Trener Oklahome brutalno o Pokuševskom: Mlad, zelen i ne razume igru

Otkrio razloge otkaza srpskog košarkaša

24.02.2024. 11:55
  • Podeli:
Aleksej Pokuševski-644237eba65ed.webp Foto: Profimedia

Oklahoma je uručila otkaz srpskom košarkašu Alekseju Pokuševskom koji je slobodan u izboru nove sredine, a razloge za ovakvu odluku objašnjava trener Tandersa Mark Dagnolt.

"Pre četiri godine je došao ovde, prolazio je kroz naš program. Bio je, očigledno veoma mlad, zelen, fizički, nikad nije igrao ovde. Mislim da nikada nije razumeo svoju igru kao profesionalni igrač. Iako mislim da je napredovao, nismo našli konstantnu ulogu za njega ove sezone", rekao je Dagnolt i dodao:

"Ali, on je još jedan momak za koga navijamo, u koga verujemo, i cenimo njegovu posvećanost našem programu tokom njegovog vremena ovde i želim da i on to zna", zaključio je Dagnolt.

Kako je tekao put Pokua u NBA ligi?

U nekom trenutku, spisak Tandera se otvorio. Tokom poslednje tri sezone, tim je krenuo u rekonstrukciju pa je bio u mogućnosti da nekolicini momaka pruži vreme za igru i eksperimentiše sa različitim postavkama. Sada je Oklahoma na skoru 39-17 i trenutno su drugi na Zapadnoj konferenciji NBA lige, pa je trener Mark Dagnolt ojačao i skratio rotaciju i ima grupu igrača u koje veruje iz noći u noć.

Pokuševski je draftovan 2020. godine kao 17. pik, a kao starter je počeo u sezoni 2022/23  i pokazao znake ozbiljnog napretka, ali, onda je povreda u ranom delu sezone sve sasekla, pa je pauzirao do marta prošle godine. Od tada više nije bio ni blizu igrama koje je pružao na početku NBA karijere. 

U tekućoj sezoni gotovo da nije ni igrao, pošto je nastupio na svega 10 utakmica i prosečno beležio 1,2 poena i 1 skok.

Na 150 utakmica koliko je Aleksej odigrao u Oklahomi, imao je prosek 7,5 poena i 4,7 skokova.

Oklahoma Siti nije odustala od mlađih igrača, naprotiv - i dalje stavlja prioritet na razvoj perspektivnih košarkaša, međutim, ono što se promenilo jesto to da je sada ambicija pobeđivanje utakmica. 

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()