Tri godine od smrti Kobija Brajanta: Dan kada je svet zanemeo

Kako bi posthumno odali počast Brajantu Nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) Ol star utakmice od 2020. godine nosi njegovo ime

26.01.2023. 10:16
  • Podeli:
kobe-bryant-anadolija.jpg

Šok i tuga, neverica i bol zaposeli su, tog 26. januara 2020. godine, svako srce iskrenog ljubitelja košarke kada je čuo vest o pogibiji Kobija Brajanta i njegove kćerke Điđi (13). Svet je zanemeo. 

Prošlo je tri godine od tog kobnog dana se u Kaliforniji dogodila helihopterska nesreća koja je odnela svih devet života putnika. Tri godine su prošle i sećanje na neponovljivu košarkašku legendu NBA lige u dresu Los Anđeles Lejkersa traje. 

Kao rezultat istrage u vezi sa nesrećom, utvrđeno je da je do tragedije došlo zbog guste magle usled koje se pilot nije snašao.

Brajant je u Lakersima proveo celu, 20 godina dugu, igračku karijeru - 17 profesionalnih sezona u ekipi iz "Stejples centra". Dresovi Jezeraša sa brojevima 8 i 24, koji ceo svet asociraju na Kobija, povučeni su iz upotrebe i podignuti pod svodove dvorane u Los Anđelesu.  

Ljudi su ovog nadprosečnog beka obožavali, divili mu se i svu svoju ljubav prema njemu pokazuju sve vreme tokom prethodne tri godine. Grafiti Brajanta oslikavaju se i dalje po "praznim zidovima" grada i države, ne mali broj njih je sa kćerkom Điđi. 

Kobi je ime dobio po poznatom bifteku japanskog grada Kobe, omiljenom ukusu njegovog oca. Sa košarkom se upoznao sa tri godine, jer je njegov otac Džo igrao košarku u NBA lige. Brajantovi su se, porodično, preselili u Italiju kada je Junior imao šest godina. 

Kobi je u Evropi naučio italijanski i španski, pa se i obrazovano i sportski potkovan vratio u SAD 1991. godine kada je njegov otac napustio košarku.

Privukao je pažnju svojim nastupom u srednjoj školi "Lower Merion" u Filadelfiji.

Šarlot Hornetsi izabrali su ga u prvom krugu kao 13. pika drafta 1996. i ušao u NBA direktno iz srednje škole pa je tako postao najmlađi igrač sa 18 godina. Hornetsi su ga trejdovali u Lejkerse...

Sve ostalo je istorija koju svi znaju. 

Iza sebe je ostavio porodicu, roditelje, suprugu i tri kćerke koje ponosno nose sećanje na voljenog supruga i oca.

Kako bi posthumno odali počast Kobiju Brajantu Nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) Ol star utakmice od 2020. godine nosi ime tragično preminulog košarkaša.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()