'U Španiju idemo sa 13 igrača': Obradović ima fantastičnu vest za Grobare pred duplo kolo Evrolige

Najtrofejniji trener Evrope otkrio da se veoma važan igrač za njegov tim vraća u rotaciju pred mečeve sa Valensijom i madridskim Realom

17.12.2023. 20:52
  • Podeli:
Tan2023-10-2619464163_0 željko obradović foto strahinja aćimović-653ac87cbeee8.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zahuktali Valjak u sjajnom raspoloženju putuje na mini špansku turneju na duplo evroligaško kolo i duele sa Valensijom i madridskim Realom.

Crno-beli su u seriji od osam uzastopnih pobeda u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi, a dodatni razlog za optimizam svih u Partizanu daje i činjenica da će Panter i drugovi pojačani put Španije.

Otkrio je to trener kluba iz Humske Željko Obradović u najavi mečeva sa rivalima iz Endesa lige.

"Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Trifunović i Avramović. Sa druge strane Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati sutra. Zato u Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode od udaraca", rekao je Obradović.

Prvi rival crno-belima je Valensija.

"Izašli smo danas pred igrače sa informacijama oko Valensije koja igra sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Pokušali smo da objasnimo to igračima, radili pet na pet sa šutem pre svega. Putujemo u ponedeljak i tamo ćemo trenirati ponovo i tako se spremiti za meč u utorak", rekao je Željko.

Pohvalio je najtrofejniji trener Evrope i pojedine igrače Valensije, među kojima je bio i srpski reprezentativac Stefan Jović.

"On igra za tim, izvanredan igrač i ove godine igra sjajno. Sigurno su mnogo bitni igrači on i Kris Džons. Posvetićemo veliku pažnju njima. Oni igraju pametno zbog njega jer daje dozu te pameti celoj ekipi", kazao je Obradović.

Otkrio je Obradović i šta je to što ga raduje više od serije pobeda u ovom trenutku.

"Naravno da je zadovoljstvo kada se pobeđuje, ali sa druge strane smo svesni sa ovoliko putovanja i utakmica... Nemaš pravo ni da slaviš ni da se raduješ. Ono što mnogo više radije da je igramo mnogo bolje. Neke stvari smo evidentno poboljšali, pre svega skok igru i odbrani. Uz to imamo protok lopte u napadu i igramo kao pravi tim", dodao je trener Partizana Željko Obradović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()