Vasa Micić otkrio klub u kojem bi voleo da igra ako se vrati u Evropu

Taj transfer mu je već jednom prilikom propao

05.03.2024. 12:15
  • Podeli:
Vasilije Micić-651bd326a7072.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Šarlota i srpski reprezentativac Vasilije Micić (30) izjavio je da mu je Efes i dalje omiljeni klub, pa otkrio da bi voleo da zaigra jednog dana za Barselonu i pored toga što mu je taj transfer već jednom prilikom propao.

Dugo se čekalo na odlazak Micića u NBA ligu, a onda je tokom prve sezone promenio dva tima. U najjačoj ligi na svetu, Vasa je debitovao za Oklahomu, ali je potom trejdovan u Šarlot Hornetse u kojima krči put i pokazuje raskošno košarkaško umeće.

Dres Efesa je nosio u periodu od 2018. do 2023. godine i stigao na krov Evrope. Pod Atamanovom palicom su pokorili Evroligu, a Micić je bio MVP. Bile su to sezone iz snova, a onda se otisnuo preko okeana.

"Da li bih voleo da zaigram za Barselonu ako se vratim u Evropu? Naravno, to je jedan od najvećih klubova u Evropi. Tokom karijere sam jednom bio blizu prelaska u Barselonu, ali se to sticajem okolnosti nije dogodilo", rekao je Micić, prenosi Mundo deportivo, pa dodao:

"Ali moje srce je i dalje u Efesu, gde sam proveo pet godina. Ostvarili smo mnogo dobrih rezultata, dva puta bili šampioni Evrope. Ako ponovo zaigram u Evropi, daću sve od sebe da to bude na vrhunskom nivou", pojasnio je Micić.

Micić je naveo da ne razmišlja mnogo o svojoj budućnosti, pošto ima zagarantovan ugovor sa Šarlotom do juna 2025. godine.

"Ne znam gde ću da nastavim karijeru kada mi istekne ugovor. Imam ugovor do kraja naredne sezone, pa ćemo videti. Želim sebi da dam šansu. Mislim da ne radim ništa novo, samo imam više vremena za igru i pokušavam da budem bolji. Nadam se da ću da napredujem u svakoj narednoj utakmici", zaključio je Micić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()