Vasilije Micić promovisan u Oklahomi

Fantastični plejmejker provešće najmanje tri sezone u NBA ligi

18.07.2023. 08:44
  • Podeli:
Vasilije Micić-64b632dd212bc.webp Foto: ATA Images

Srpski košarakaš Vasilije Micić (29) promovisan je zvaničko kao igrač Oklahoma Tandersa i, najmanje, neredne tri sezone igraće u NBA ligi. Doskorašnji igrač Efesa potpisao je ugovor na tri godine vredan 23.500.000 dolara bruto.

Fantastični plejmejker je izabran kao 52. pik na NBA draftu od strane Filadelfije još 2014. godine, mnogo pre nego što mu je karijera u Evropi krenula uzlaznom putanjom. Amerika ga nije slomila i odmah privukla k sebi. Filadelfija je šest godina posle drafta prava na njega dala Oklahomi, a reprezentativcu Srbije je trebalo devet sezona da se sebi dokaže i odluči da ode u NBA ligu. 

Micić je karijeru počeo u Megi, odakle je potpisao prvi inostrani ugovor sa Bajernom iz Minhena. Tamo se zadržao dve sezone, a jednu je proveo na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Igrao je potom u Tofašu i Žalgirisu, da bi stigao do Anadolu Efesa gde je procvetao tokom pet sezona. Osvojio je i odbranio Evroligu, bio njen MVP i postao jedan od najboljih košarkaša u Evropi. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()