Večiti za finale Aba lige: Zvezda gostuje kod Mege, Partizan u "Morači"

Crno-beli igraju od 18h, a crveno-beli od 20h

07.05.2024. 10:17
  • Podeli:
kk partizan, kk crvena zvezda, finale kupa radivoja koraća, miloš teodosić, večiti derbi, 17 feb 2024 - foto Dusan Milenkovic ATAImages-65d1273078799.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Mege i Crvene zvezde od 20 časova u Hali sportova "Ranko Žeravica" igraju drugi meč polufinala ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ubedljivo ekipu Mege 103:73 u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Crveno-beli su vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Meču u "Pioniru" prethodio je minut ćutanja povodom godišnjice tragičnih događaja u školi Vladislav Ribnikar i selima Dubona i Malo Orašje. A košarkaši oba tima zagrevali su se u majicama na kojima je bila posveta preminulim učenicima.

Pored izostanka Plavšića, u ekipi Mege izostajaće i Stefan Miljenović koji se povredio u finišu treće deonice u prethodnom duelu.

U poslednjih 10 duela, Zvezda je trijumfovala osam puta, dok je Mega upisala dve pobede.

Mega je pored Partizana jedini srpski klub koji je upisao pobedu protiv crveno-belih. Ekipu Marka Baraća u toj utakmici predvodio je Stefan Miljenović sa 16 poena.

Polufinalna serija se igra na dve pobede.

Košarkaši Partizana od 18.00 u hali "Morača" igraju drugi duel polufinalne plej-of serije ABA lige protiv Budućnosti.

Partizan je na jednu pobedu do povratka u finale regionalnog takmičenja.

Crno-beli su u trijumfu u prethodnom duelu 78:67 pokazali intervale odlične igre i pada kad mu vreme nije bilo - u samom finišu. Iskobeljali su se i posle nedelju dana odmora, praznika i priprema odlaze u Podgoricu.

Upravo je trijumf u "Morači" 89:83 u 25. kolu doneo timu Željka Obradovića drugu poziciju u doigravanju i samim tim prednost u ovom duelu.

Partizanovi igrači ne znaju za poraz u Podgorici od plej-of serije u sezoni 2021/22, kad je Vladimir Micov trojkom doneo slavlje Budućnosti 72:71. Prepune tribine i "vrela" atmosfera se podrazumevaju, Budućnost se maksimalno uzda u svog "šestog igrača" u vidu prisutnog auditorijuma.

U slučaju egala 1-1, "majstorica" se igra 10. maja u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()