Veliki uspeh: Nikola Vučević ostvario 500. dabl-dabl

I to ne bilo gde

26.02.2024. 13:41
  • Podeli:
Nikola Vučević-65dc84b726cad.webp Foto: AP Photo/Matthew Hinton/Tanjug

Nikola Vučević je postao vlasnik 500. dabl-dabl učinka u NBA ligi. Igrač Čikago Bulsa je do tog velikog i jubilarnog stigao sa 22 poena i 13 skokova u pobedi nad Nju Orleansom 114:106.

Crnogorac je do ovog učinka stigao za 835 utakmica, a prosek mu je u NBA karijeri 17 poena i 10,2 skokova.

"Zaista lepo dostignuće i to sve govori o radu i doslednosti koje sam uložio sve ove godine. Veoma sam ponosan", posebno zbog skokova, jer su oni za nas visoke momke glavni deo posla", rekao je Vučević za NBA.

Ispred njega po dabl-dabl učinku, u regularnom delu sezone, nalazi se 14 NBA legendi - tu su neprikosnovenu Tim Dankan (841 dabl-dabl), Karl Meloun (814), Hakim Oladžuvon (775), Kevin Garnet (742), Šakil O'Nil (727), Lebron Džejms (563)… ali i samo jedan Evropljanin Pau Gasol sa 532.

Momak rođen u Švajcarskoj je u NBA već 13 godina, a bio je 16. pik na draftu 2011.

Posle tri godine na USC koledžu, profesionalnu karijeru je počeo u podgoričkoj Budućnosti, zbog lokauta u NBA ligi.

U najjačoj ligi sveta debitovao je 2012. za Sikserse, koji su ga i draftovali, ali su ga trejdovali posle jedne sezone u Orlando u paketu četiri tima u kojem je Dvajt Hauard završio u Los Anđeles Lejkersima, piše B92.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()