Vreme je za borbu za trofeje: Kako će izgledati sastavi večitih za Kup Radivoja Koraća?

Deluje da je situacija kod crveno-belih jasna, dok je Obradović na velikim mukama

12.02.2024. 15:45
  • Podeli:
kup radivoja koraca kss-65ac099b4d694.webp Foto: KSS

Bliži se period sezone u kojem počinje borba za trofeje, pa tako Mozzart Kup Radivoja Koraća startuje četvrtfinalnim mečevima koji su na programu od 14. februara. 

Turnir u Nišu će otvoriti čačanski derbi, u kojem će koplja ukrstiti Borac i Čačak94 , a meč će početi 14. februara u 17:00 časova. Nakon ovog meča, na teren će izaći Crvena zvezda i FMP, čiji će susret početi od 20:00 časova.

Sutradan, 15. februara na programu su četvrfinalni parovi sa druge strane kostura, a tamo će igrati Mega sa Vojvodinom od 17 časova, dok će u večernjem terminu Partizan na megdan sa Hercegovcem iz Gajdobre.

Žreb je postavio večite u različite delove kostura, pa bi tako eventualni derbi mogao biti na programu tek u finalu.

Ko su četiri stranaca koja će igrati za beogradske večite? 

Dobru su uvertiru napravili Zvezda i Partizan utakmicama ABA lige, u kojima su večiti slavili ubedljivom razlikom, pa je najveća misterija - u kom će sastavu večiti krenuti putem niškog Čaira?

Pošto je i dalje na snazi ograničenje od maksimum četvorice košarkaša koja nisu rođena u Srbiji ili nemaju srpski pasoš, postavlja se pitanje za koje strance će se opredeliti beogradski velikani? 

Crvena zvezda u svojim redovima ima osmoricu takvih, dok Partizan ima sedmoricu, uz napomenu da kapiten crno-belih Kevin Panter ima srpske papire, koje je dobio dok je bio deo crveno-belih, upravo pred Kup u Nišu.

Zvezda kuburi sa zdravstvenim biltenom

U redovima crveno-belih igrači su čitave sezone suočeni sa pehovima. Zbog povrede zgloba, Miloša Teodosića nije bilo u mečevima sa Žalgirisom i Zadrom, a ostaje da se vidi hoće li se na raspolaganje treneru Janisu Sferopulosu staviti Branko Lazić

Kapiten Zvezde je van stroja pošto je istegao mišić i nije bio u trenažnom procesu i upitan je za odbranu Žućkove levice. Na listi povređenih košarkaša je i mladi srpski plejmejker Nikola Topić, pošto je doživeo nezgodu u večitom derbiju.

Od domaćih igrača Crvene zvezde na raspolaganju su Stefan Lazarević, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Dalibor Ilić i Nemanja Nedović. Ukoliko se prekaljeni srpsi as Teodosić oporavi, to je šest. Međutim, šta je sa strancima? 

Posle svega viđenog u sezoni, za očekivati je da se Sferopulos opredeli za Jaga dos Santosa, Rokasa Giedraitisa, Džoela Bolomboja i Adama Hangu, odnosno da ne budu prijavljeni Majk Tobi, Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Trej Tompkins, koji je tek stigao iz Madrida i još je, navodno, pod terapijom za koleno. 

U Partizanu dilema Kaboklo ili Kaminski?

Što se Partizana tiče, postavlja se pitanje ko će biti centar - Bruno Kaboklo ili Fred Kaminski? Obojica su, do sada, u sezoni imali uspone i padove, blistava i ne toliko dobra izdanja, pa ostaje da se vidi za koga će se opredeliti Željko Obradović

Pošto bi se odgovor na ovo pitanje mogao potražiti kod selektora Brazila Gustava De Kontija, jer, navodno, postoje najave da bi se Kaboklo mogao naći na spisku pozvanih za predstojeće reprezentativno okupljanje, koje je na programu svega sedam dana nakon Kupa, izbor bi mogao pasti na Kaminskog.

Za Partizan preostala tri mesta za strance će popuniti Zek Ledej, Pi Džej Doužer i Džejms Naneli. Dok kapiten crno-belih, kao što smo naglasili, ima srpske papire i računa se kao domaći igrač. To znači da bi Džejlin Smit i Mateuš Ponitka bili višak. Ipak, ostaje da se vidi kakav će izbor trener Obradović da napravi.

Što se domaćih tiče, tu su Tristan Vukčević, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić, dok je Uroš Trifunović još od Bolonje van stroja pošto mu se tokom leta iz Nice slošilo

Sa njim, zbir bi bio jedanaest, baš kao i Crvenoj zvezdi sa Brankom Lazićem.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()