Vučević u problemu: Gubi državljanstvo Crne Gore?

On je inače rođen u Švajcarskoj, preselio se u Sjedinjene Američke Države sada već davne 2011. godine

23.10.2024. 18:05
  • Podeli:
Nikola Vučević protiv Sakramenta AP PhotoJosé Luis Villegas_Tanjug-65e6e43369cd5.webp Foto: AP Photo/José Luis Villegas/Tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore proveriće da li je košarkaš Nikola Vučević stekao američki pasoš i na taj način prekršio tamošnji zakon.

Na zvaničnom profilu Službe za državljanstva i imigraciju SAD na društvenim mrežama, nedavno je objavljeno da je Vučević postao američki državljanin.

"Radosna ceremonija naturalizacije je postala još posebnija kada je igrač Čikago Bulsa, Nikola Vučević, položio zakletvu i postao novi američki državljanin. Dobrodošao u američku porodicu!", navedeno je.

Crna Gora do danas nema potpisan ugovor o dvojnom državljanstvu ni sa jednom državom. MUP Crne Gore u odgovoru "Vijestima" je podsetio da uzimanje drugog državljanstva znači gubitak crnogorskog.

Tridesettrogodišnji Vučević, inače rođen u Švajcarskoj, preselio se u Sjedinjene Američke Države sada već davne 2011. godine.

On je Crnu Goru redstavljao prvi put na FIBA Evrobasketu 2011. godine, a najskorije je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Manili 2023. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()