Vučić reagovao na izjavu Željka Obradovića: Ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države

Politika i sport

18.02.2024. 12:02
  • Podeli:
aleksandar-vucic-foto-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Spuštena je zavesa na ovogodišnji Kup Radivoja Koraća. Crvena zvezda je odbranila titulu u Nišu, posle finala u kom je savladala Partizan sa 85:79... Treneri su rekli šta su imali... I svi su se sportski rastali, sa utiskom da je ovo jedan od retkih završnica Kupa koji je protekao bez incidenata. 

Posle prespavane noći predsednik Srbije Aleksandar Vučić je reagovao na izjavu trenera Partizana Željka Obradovića u kojoj je rekao da je "apsolutna laž da je Partizan državni projekat". 

"Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene Zvezde neretko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Ne moraju oni da požure iz kluba da govore o parama, kod nas je to jasno, javno i transparentno. Svaki dinar u poslednjih 5, 6, 7 godina. Zato o ovome govorim sa svom zbiljom", rekao je on i dodao:

"Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao Partizan i Crvena zvezda. Kada kažem od države govorim o novcu direktno od države. Preko Košarkaškog saveza, preko Grada Beograda, preko Republike, govorim o Telekomu, govorim o NIS-u. Sve to jer je država tražila da budu pomognuti. Plaćamo enromne sume novca. Na to dodajte da po tri puta nižoj ceni dobijaju halu Arena, na to dodajte izlažanje u susret oko poreza, na to dodajte i privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji i ne navijaju,", rekao je tokom gostovanja na TV Prva predsednik Srbije. 

On je istakao i da država klubovima daje novac koji oni "onda uplate na račun dugovanja poreza toj istoj državi". 

"Hoćete da vam otkrijem kako plaćaju poreze? Tako što mi damo pare, a oni sutradan uplate ono što smo im mi dali. Samo što narodu neće da kažu. Najlakše je da kažu 'Vučiću p*deru'. Pa sad ćete svi da dobijete. Jer vi znate da Partizan ne bi igrao osam godina evorpsku utakmicu u fudbalu da nije države. Pri čemu su oni pošteni, pa oni kažu to. Svaki put smo mi plaćali licencu. Zvezdi nisamo platili 2014., pa tad nisu ni igrali, a onda posle toga smo im platili četiri ili pet puta", rekao je on i nastavio: 

"To je jer nemamo privatne klubove, ali time ne mogu da se bavim. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, uvek je neko drugi kriv za poraz, pretežno su sudije krive, ali najčešće ja.  Sve ću to reći Malom da pripremi, da iznese u javnost stanje i koliko finansiramo. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najpopularnije je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države. Postojali ne bi da nema države. Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro 6 miliona evra, Zvezda 1,2 milion u košarci."


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()