Žakelj pred Partizan: Moramo stisnuti zube i igrati preko bola

Jasni su ciljevi šampiona Crne Gore dan pred početak polufinalne serije

29.04.2024. 14:37
  • Podeli:
Andrej Žakelj X@KKBuducnostVOLI-655916165e3e4.webp Foto: X@KKBuducnostVOLI

Košarkaši Budućnosti će, posle 11 dana pauze, gostovati ekipi Partizana u Beogradu u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige, a pred sam meč govorio je za medije Andrej Žakelj.

Poslednji meč Budućnost je odigrala 19. aprila u gostima protiv Zadra. Od tada su sve snage usmerene ka polufinalu i duelima sa aktuelnim šampionom regionalnog takmičenja.

"Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što prije da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou", izjavio je pred utakmicu trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost i Partizan su se već dvaput susreli ove sezone u regularnom delu, a "crno-beli" su slavili oba puta, u "Morači" u direktnom duelu za drugo mesto.

"Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju - očekujem osvježen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu", istakao je Žakelj.

Slovenački stručnjak veruje da će detalji biti ključni u ovoj seriji.

"Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju. Analizirali smo posljednji meč, vidjeli smo gdje smo griješili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo", naglasio je trener Budućnosti.

Već van tima su Vladimir Mihailović i Andrija Grbović.

"Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola", poručio je Žakelj.

Drugi susret je zakazan za 7. maj u Podgorici, eventualna odlučujuća utakmica tri dana kasnije takođe u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()