Jurohups tvrdi: Dubai postaje deo sistema Evrolige i ABA lige

Prvo će se takmičiti u Evrokupu

11.03.2024. 13:18
  • Podeli:
Evroliga_Profimedia-64ac3e3f22721.webp Foto: Profimedia

Košarkaški klub Dubai od srede zvanično postaje deo sistema Evrolige, objavio je portal Jurohups (Eurohoops). 

"Većinska podrška, zajedno sa generalnim direktorom Evrolige Pauliusom Motejunasom i predsednikom Dejanom Bodirogom, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takođe podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri Fajnal fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige", zaključuje se u tekstu Jurohupsa.

Naime, kako tvrde sa ovog portala, akcionari Evrolige će se sastati u utorak i sredu, kako bi i zvanično doneli odluku prema kojoj će Dubai dobiti zeleno svetlo da uđe u Evroligu. 

Izvesno je da je projekat već dobio neophodnu većinu, uprkos primedbama dva kluba u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta.

Čini se kao da je gotova jedna od najvećih saga u evropskoj košarci konačno gotovo. Evroliga će uskoro dobiti novi klub, ali i ABA liga svog novog učesnika, jer kako piše renomirani košarkaški portal "Jurohups" - KK Dubai ulazi u ova dva takmičenja!

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()