Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća: Crveno-beli uzeli meru Partizanu u Nišu

Praznik košarke u Nišu završen trijumfom izabranika Janisa Sferopulosa, koji su pobedom odbranili trofej osvojen prošle godine

17.02.2024. 23:09
  • Podeli:
kk Crvena zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća, 17 feb 2024 - foto Tanjug Dimitrije Nikolić-65d13a87d5ecb.webp Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedivši u Nišu u finalnoj utakmici Partizan sa 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16).

Partizan je bolje ušao u meč. Crno-beli su na krilima raspoloženih Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija stekli prednost od početka, a prvu deonicu završili sa +3, 18:15. U drugoj deonici Partizan je u par navrata imao i dvocifrenu prednost.

Zvezda je najviše zahvaljujući Milošu Teodosiću uspela da se vrati i na odmor ode sa - 1 (43:44). U trećoj četvrtini Zvezda je uspela da povede, blistali su Džoel Bolomboj i Teodosić za za 68:63 pred poslednjih deset minuta.

Zvezda je uspela da sačuva blagu prednost u poslednjoj deonici, pa je ponovo osvojila trofej u Nišu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Iako je bilo i efikasnijih košarkaša, ipak treba reći da je najbolji pojedinac na meču, i jedan od najzaslužniji za trijum izabranika trenera Janisa Sferopulosa bio Miloš Teodosić, koji je postigao 16 poena, uz 5 asistencija i skokova.

Uz Teodosića, zapažen je bio Giedraitis sa 17 poena, dok je Bolomboj upisao 14 poena. U timu Partizana Zek Ledej je bio najefikasniji sa 24 poena, dok ih je Panter postigao 20, a Naneli 10.

Do ovog meča crno-beli imali su i ostali na 16 trofeja u Kupu, dok crveno-beli, koji su bili najbolji u poslednje četri godine, imaju ukupno 13 titula.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()