Zvezda ubedljivo protiv Čačka do finala Kupa: Okupilo se na terenu društvo staro

Miloš Teodosić sreo se sa saigračima iz Borca i FMP

16.02.2024. 18:43
  • Podeli:
Zvezda Čačak 94-65cf9cd7a704f.webp Foto: Dimitrije Nikolić/Tanjug

Crvena zvezda je prva izborila mesto u finalu Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli se nisu mnogo istrošili protiv Čačka 94 - bila im je potrebna jedna četvrtina da opravdaju ulogu favorita i na kraju da slave sa ubedljivih - 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15)

Zanimljivost sa ove utakmice, odnosno podatak iz Čačka 94, jeste da za tim iz KLS lige igra veteran Mladen Pantić (42), centar koji je kao i trener Čačka Đorđe Micić, odnosno savetnik u klubu Marko Marinović, karijeru gradio u FMP i njegovoj, tada, filijali Borcu. Sva trojica se još iz tog vremena, iz Železnika i Čačka, poznaju sa plejmejkerom Crvene zvezde Milošem Teodosićem

Izjednačenih 10 minuta bilo je kao zagrejavanje. I tako je bilo i po rezultatu - 15:15...

Več u drugoj četvrtini Zvezda je dozvolila Čačku 94 da postigne samo osam poena, dok su Jago i Davidovac uspeli, trojkama, da odlepe svoj tim, pa su na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću od 35:23.

Iz svlačionice su se crveno-beli vratili i dalje šuterski raspoloženi - pogodio je Davidovac novu trojku i najavio da će se razlika brzo uvećavati - posle dva minuta drugog poluvremena bilo je 40:23.

Nastavila je Zvezda da pogađa i da organizuje igru, pa je do sredine treće četvrtine dozvolila Čačanima da daju svega šest poena dok je ona imala seriju od 16 poena - 51:29.

Ni u poslednjoj četvrtini se ništa nije menjalo - u 33. minutu bilo je 71:37. Svi su čekali da istekne preostalih sedam minuta. 

Oba trenera su dala šansu svojim najmlađim igračima. Andrej Kostić je sa pet poena opravdao poverenje Janisa Sferopulosa, dok je Jakov Tatić postigao dva poena za Čačak i to su poslednji poeni bili na meču.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()