'Ovo sinoć je bila farsa': Lotar Mateus smatra da Mesi nije zaslužio Zlatnu loptu

Mateus ističe da je Erling Haland trebalo da dobije priznanje

31.10.2023. 15:01
  • Podeli:
Lotar Mateus-641727f24f20b.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji nemački reprezentativac Lotar Mateus izjavio je da je fudbaler Intera iz Majamija Argentinac Lionel Mesi nezasluženo dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine i dodao da je ta nagrada trebalo da pripadne napadaču Mančester sitija Norvežaninu Erlingu Halandu.

Mesi je osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine koju dodeljuje časopis Frans fudbal. Argentinac je po osmi put u karijeri dobio nagradu.

Argentinac je ovo priznanje osvajao i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. i 2021. godine. Drugo mesto pripalo je Erlingu Halandu, a treći je bio napadač PSŽ-a i francuski reprezentativac Kilijan Mbape.

Foto: Tanjug/Ap/Michel Euler

Mesi je sa selekcijom Argentine trijumfovao na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a prošle sezone osvojio je i titulu šampiona sa Pari Sen Žermenom u francuskom prvenstvu.

Haland je sa Mančester sitijem osvojio Ligu šampiona, Premijer ligu i engleski FA kup.

"Haland je cele godine bio bolji od Mesija. Ova nagrada nije zaslužena i dokazuje da Svetsko prvenstvo više vredi od svega ostalog. Niko nije bio bolji od Halanda. On je bio najbolji u poslednjih 12 meseci. Osvojio je važne trofeje sa Mančester sitijem, postavio je rekord po broju golova. Ja sam Mesijev fan, ali ovo sinoć je bila farsa", rekao je Mateus dobitnik "Zlatne lopte" 1990. godine.

Nagradu "Zlatna lopta" pokrenuta je 1956. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()