Mijatović: Partizanova titula bi bila dobra za fudbal

Prisetio se i onoga po čemu je najviše ostao upamćen

24.02.2024. 10:07
  • Podeli:
Predrag Peđa Mijatović_Foto Pixsell Dalibor Urukalović-1665496709145.webp Foto: Pixsell / Dalibor Urukalović

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović smatra da se sa uvek istim šampionom gubi smisao.

Osvrnuo se Mijatović na trku za titulu koju vode Crvena zvezda i Partizan, ali se najpre prisetio onoga po čemu je najviše ostao upamćen.

Čuvena pogođena prečka protiv Holandije (1:2) na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

"Jesu bili sila, ali to mi je trauma", rekao je Mijatović za "Sportal" i dodao:

"Svetsko i Evropsko prvenstvo pamtim po puno detalja, pamtim te Holanđane. U Francuskoj sam promašio penal baš protiv njih, pa su nas na EP razvalili. Samo se njih sećam, oni naradžasti dresovi, ne mogu da ih podnesem".

Mijatović je pohvalio Dragana Stojkovića Piksija, koji je selektor Srbije.

"Odlično vodi, pa rezultati govore sve. Odlazak na SP i EP je ono što se od njega traži. Napravio je sjajan ambijent. Najbitnija stvar za selektora je sigurno da mu igrači budu zdravi i fit, da može ozbiljno da računa na njih. Ništa drugo nije toliko važno – naglasio je Mijatović, koji nije spomenuo te probleme u Kataru, ali je jasno aludirao na iste".

Nada se da će Partizan izdržati do kraja i osvojiti Superligu Srbije, u kojoj trenutno ima bod više od crveno-belih.

"Pratim i raduje me činjenica da je Partizan prvi na tabeli, radi dobar posao zajedno sa stručnim štabom. Bilo bi dobro kada bi izdržao do kraja i osvojio titulu. Tačnije fenomenalno posle svih teških situacija kroz koje Partizan prolazi institucionalno, ali i da uzme primat od Crvene zvezde koja dominira šest godina", kazao je Mijatović i zaključio:

"To bi bilo dobro za fudbal, ne samo za Partizan. Jer kada je u jednoj zemlji stalno isti šampion gubi se nekakav smisao".

Mijatović je član Partizana bio od 1989. do 1993, kada je prešao u Valensiju, da bi potom nastupao za Real Madrid, Fiorentinu i Levante.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()