Muta Nikolić bez dlake na jeziku: Evo kome je prednost u derbiju dao trofejni stručnjak

Večeras od 20 časova Partizan će dočekati Crvenu zvezdu u petom kolu regionalne ABA lige

30.10.2023. 10:41
  • Podeli:
PXL_271017_18510278 miroslav muta nikolić Igor KraljPIXSELL-653f7a3791fa0.webp Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 20 sati u "Štark Areni" igraju novi večiti derbi u okviru 5. kola ABA lige.

Crno-beli su pre četiri dana pred svojim navijačima pobedili Zvezdu sa 88:86, u meču Evrolige, a svoje mišljenje o novom duelu večitih reivala izneo je trofejni stručnjak Miroslav Muta Nikolić.

"Oba tima su jako kvalitetna, imaju visoke budžete. Utakmica će biti ravnopravna, ali ako bih davao nekome blagu prednost to je Partizan. Razlog je zbog toga što će u ovom duelu biti domaćin i igrati pred svojom publikom. Takođe, mišljenja sam da Partizanova odbrana može biti jedan od presudnih faktora utakmice", rekao je Nikolić, a potom govorio o potencijalnom igraču odluke:

"Aleksa Avramović je u prošloj utakmici bio taj igrač . Takođe, ja moram istaknuti jedno ime, a to je Alen Smailagić. To je jedan sjajan košarkaš, ratnik, za mene “kralj”, koji bio mogao biti prevaga sutra. Smailagić je jedna od najbolji četvorki kada je u pitanju Evroliga. I Partizanovi stranci su više svesni značaja utakmica sa ljutim rivalom, nego kao što je to slučaj sa strancima u redovima Crvene zvezde."

Nikolić je prokomentarisao i crveno-bele.

"Kada je u pitanju Crvena zvezda, tu je Miloš Teodosić, koji povezuje redove i uvek pravi višak, tu je i Luka Mitrović, koji je sa Teom u tandemu jedan od ključnih igrača ekipe. Takođe, moram istaknuti da u Zvezdi ima više domaćih igrača koji igraju dugi niz godina zajedno, što može biti jedan od ključnih faktora. Ne treba zaboraviti da u ovom susretu neće nastupati Kevin Panter. To će Crvenoj zvezdi biti olakšavajuća okolnost", rekao je on.

Nikolić je novom treneru Crvene zvezde, Janisu Sferopulosu imao reči hvale.

"Radi se o jednom sjajnom stručnjaku, nema sumnje da će tim napraviti pozitivnu reakciju pod njegovim patronatom. Jako mudar i lukav trener koji izvrsno zna svoj posao", kaže popularni Muta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()