Okončana drama u Parizu: Laslo Đere poražen u prvom kolu Rolan Garosa

Meč je trajao dva i po sata

28.05.2023. 20:27
  • Podeli:
Laslo Đere_Dejan Rakita Pixsell-645e54a3381cc.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Laslo Đere, srpski teniser, poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od ruskog tenisera Andreja Rubljova rezultatom 1:6, 6:3, 3:6, 4:6 posle drame od dva i po sata. Još jedan ruski teniser Karen Hačanov, obezbedio je drugo kolo na pariskoj šljaci pobedom nad Konstanom Lestijenom rezultatom 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Kao furija je u meč ušao Andrej Rubljov koji je Laslu Đereu oduzeo dva servis gema dok mu nije dopustio nijenu brejk loptu. Samo gem upisao je srpski teniser u prvom setu i videlo se da ne može da igra na svom najboljem nivou.

U drugom setu su srpski i ruski teniser razmenili po brejk, ali onda smo mogli da vidimo i razlog Laslove loše igre. Osetio je bol u nozi zbog čega je morao da zatraži medicinski tajm-aut posle kog je i dalje igrao u bolovima, ali znatno bolje.

Rubljov je nizao greške, Đereu je proradio forhend i srpski teniser uspeo je da osvoji drugi set i vrati se u meč.

Dobro je Laslo počeo i treći set, odmah je napravio brejk, ali Andrej ne samo da je vratio već je i drugi put u setu oduzeo servis gem srpskom teniseru i tako ponovo stekao prednost u setovima.

Andrej je delovao sigurnije u četvrtom setu, odmah je počeo da preti, a prelomni trenutak odigrao se u petom gemu kada je Rus napravio brejk koji je sačuvao do kraja seta. 

Srpski teniser je uspeo da spase jednu meč loptu na svoj servis, ali nije mogao da se izbori sa servis gemom ruskog tenisera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()