"Ajkule" bez rešenja za "Crvenu furiju": Crna Gora završila učešće na Svetskom prvenstvu

Ponovo su ostali bez borbe za medalju

13.02.2024. 16:43
  • Podeli:
vaterpolisti crne gore, vaterpolo reprezentacija, crna gora - 16 jan 2024 - profimedia-65c91bd6739f8.webp Foto: Profimedia

Vaterpolisti Španije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Dohi, pošto su u četvrtfinalu pobedili selekciju Crne Gore rezultatom 15:12 (5:2, 3:5, 5:0, 2:5).

Reprezentacija Crne Gore se pretplatila na plasman u četvrtfinala, dalje od toga jednostavno ne mogu - poslednji put su u borbu za medalje ušli u januaru 2020. na EP i tada osvojili bronzu, a sada ih je u tom poduhvatu zaustavila Španija. 

"Crvena furija" spada međ najbolje ekipe na svetu, što je još jednom dokazala - slavila je 15:12. A pitanje pobednika bilo je poznato već u finišu treće četvrtine kada su stekli nedostižnu prednost.

Crna Gora je očajno otvorila meč, gubila je 4:0, onda i 6:2, ali u drugom periodu konačno je proradio napad - razigrao se Marko Mršić, pogađao je i Draško Brguljan, pa je na poluvremenu minus bio samo jedan gol (8:7).

Međutim, početak treće četvrtine je odredio sve - "ajkule" su ponovo ušle u seriju grešaka, kako u odbrani tako i u napadu, a aktuelni prvak Evrope je, bez milosti, to kažnjavao. Nikako Crna Gora nije mogla do gola, u celom trećem delu nisu uspeli da zatresu mrežu španaca. 

U poslednjih osam minuta igre rezultat na semaforu je išao u korist Španije koja je vodila 13:7, nakon što je pogodila pet puta zaredom mrežu Petra Tešanovića.

"Crvena furija" je do najveće razlike došla kada je povela sa 15:9, ali su u tom momentu spustili nogu sa gasa i rešili mirno da privedu meč kraju. Finiš duela pripao je izabranicima Vladimira Gojkovića, koji su s tri vezana pogotka učinili poraz prihvatljivijim.

Najefikasniji u reprezentaciji Španije bio je Felipe Perone sa pet golova, Alvaro Granados dodao četiri, a tri puta je uspešan bio Rođer Taulj.  U selekciji Crne Gore najsvetlija karika je bio Marko Mršić, koji je postigao četiri gola.

Španija će u četvrtak u polufinalu SP igrati sa pobednikom meča između Grčke i Italije, koji je na programu danas od 15.30 časova.

U preostala dva četvrtfinala SP danas će igrati: Srbija - Hrvatska (17) i Mađarska - Francuska (18.30).

Crna Gora sada ide u razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta gde čekaju poraženog iz duela Italije i Grčke.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()